Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"η σιωπή δεν αποτελεί απάντηση"

Παρέμβαση για την ``Εισφορά Αλληλεγγύης``
26 Ιανουαρίου 2012
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΗΠΕΙΡΟΥ κ΄ΝΗΣΩΝ (ΕΣΗΕΠΗΝ)
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Παντελή Οικονόμου
Κύριε υπουργέ
Προ μηνός με επιστολή μας (12 Δεκεμβρίου 2011) σας επισημαίναμε την αδικία που υφίστανται οι άνεργοι συνάδελφοί μας οι οποίοι δεν εξαιρούνται από την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης, όπως οι άνεργοι που περιλαμβάνονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία από την πλευρά σας, ούτως ώστε να αρθεί μια κατάφορη αδικία. Ούτε καν ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις σας. Τόσο εμείς όσο και οι άλλες αδελφές Ενώσεις Συντακτών όσο και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΣΥ), που σας έχουν καλέσει να παρέμβετε.
Να υπενθυμίσουμε πως ανάλογη διάταξη εξαίρεσης για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ υλοποιήθηκε για τους ανέργους δημοσιογράφους, που αρχικώς επιβαλλόταν η πληρωμή του τέλους.
Παρακαλούμε άμεσα για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Είναι αδιανόητο στα πλαίσια της εξασφάλισης χρημάτων να καλούνται συμπολίτες σε αναγκαστική πληρωμή κεφαλικού φόρου. Όταν αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν έχοντας απολυθεί από την δουλειά τους. Όταν οι συνδικαλιστικοί φορείς τους σας επισημαίνουν την παραβίαση του ηθικού δικαίου, η σιωπή δεν αποτελεί απάντηση.
Ο Πρόεδρος Απόστολος Βουλδής, Ο Γεν. Γραμματέας Ζώης Μαρίνος