Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου: στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Για τις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή Μελανιός
Σε συνέχεια προηγούμενης παρέμβασής μας σχετικά με τις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη ΒΔ. Χίο και τα επακόλουθα της περιβαλλοντικής καταστροφής και απειλής της υγείας των κατοίκων διαμέσου των ήδη επιβαρυμένων αλιευτικών πεδίων και των πολλαπλών ασκάστων βλημάτων (βλ. ξανά πρόσφατα Κάτω Φανά) και με αφορμή τη νέα άσκηση που προγραμματίζεται στην περιοχή του Μελανιούς με ανάλογους κινδύνους και συνέπειες, οφείλουμε να επαναλάβουμε τη θέση μας για τέτοιου είδους ασκήσεις. Αντιπαλεύουμε κάθε πολιτική επιλογή της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των στρατοκρατών που στοχοποιεί τον εργαζόμενο λαό μας και το περιβάλλον.
Καταγγέλλουμε την χρήση πραγματικών πυρών σε ασκήσεις με μεγάλο κόστος για τον φορολογούμενο λαό μας και το περιβάλλον. Ασκήσεις που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αδιαφορώντας για την ακεραιότητα των φαντάρων, την τοπική κοινωνία και τη φύση. Οφείλουμε όλη η τοπική κοινωνία να κινητοποιηθούμε, όπως και την προηγούμενη φορά έπραξαν και κέρδισαν οι κάτοικοι του Λιθίου και της Σιδηρούντας την αναστολή των συγκεκριμένων ασκήσεων.
Ζητάμε:
Να απαγορευτεί άμεσα η χρήση πραγματικών πυρών σε τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις να καθαρίσουν τα πεδία βολής, όσο βεβαίως είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο και να κλείσουν τα πεδία βολής που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα τους λαού μας.
Ο καρκίνος, τα βαρέα μέταλλα, το απεμπλουτισμένο ουράνιο που αφήνει πίσω ο στρατός, φυσικό επακόλουθο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε Αιγαίο και Μεσόγειο, είναι οι αποδείξεις του ακήρυκτου πολέμου του αστικού συστήματος εξουσίας και του στρατού εις βάρους της κοινωνίας μας.
Να πάψει το παιχνίδι των τεχνητών εντάσεων στην περιοχή, της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στις δήθεν “ειρηνευτικές” αποστολές τους, καθώς και τα συνακόλουθα όλων αυτών παιχνίδια των πολεμικών και εξοπλιστικών ανταγωνισμών που επιβαρύνουν την τσέπη των εργαζομένων, μέσω των κρατικών προϋπολογισμών και ενισχύουν την κερδοφορία των εμπόρων όπλων και θανάτου.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου