Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λήμνος: Συλλαλητήριο εκατοντάδων κατοίκων στο λιμάνι

Τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν εκατοντάδες κάτοικοι της Λήμνου, για τα προβλήματα ακτοπλοΐκής σύνδεσης που αντιμετωπίζουν. Το πρωί της Παρασκευής, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας, με σύνθημα «η Λήμνος αποχαιρετά το πλοίο Aqua Maria», κουνώντας άσπρα μαντήλια και με τη συνοδεία μουσικής, «αποχαιρετώντας» το συγκεκριμένο πλοίο το οποίο δεν επιθυμούν να ξαναδούν. Το σχεδόν 40χρονο πλοίο είχε χτυπήσει στον προβλήτα του λιμανιού της προηγούμενη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.
Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη παρατείνεται η δρομολόγηση του πλοίου «Aqua Maria» μέχρι 31 Μαρτίου 2012, εκτελώντας το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος – Καβάλα, γεγονός που δεν αποδέχονται οι κάτοικοι της Λήμνου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν ο Δήμος της Λήμνου, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις για ακτοπλοϊκά προβλήματα σημειώνονται την τελευταία περίοδο σε αρκετά λιμάνια, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής: «Ο λαός της Λήμνου "αποχαιρέτησε" σήμερα το Aqua Maria, το 40χρονο σαπιοκάραβο που ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας το αυτονόητο. Απαιτούμε από τον υφυπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ένα καράβι για τη Λήμνο. Ένα καράβι που θα ανταποκρίνεται, έστω στοιχειωδώς, στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας. Εφαρμόστε, επιτέλους, τις συμβάσεις που υπογράψατε, τους νόμους της ελλη νικής πολιτείας, σεβαστείτε τα χρήματα των φορολογούμενων και τηρήστε τις επιταγές του Συντάγματος για την ισονομία των νησιωτών. Η Λήμνος δεν επαιτεί. Απαιτεί και διεκδικεί το δίκαιο της».
...αναδημοσίευση είδησης από www.ert.gr, πηγή φωτο, από ΑΠΕ και http://www.limnosnea.com...