Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"Σε καλό κλίμα" η συνάντηση Παπαδήμου - εφοπλιστών.

Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης:
«Η συνάντηση πήγε εξαιρετικά καλά. Δεν μπορώ να προδικάσω τί θα γίνει με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη συμπάθεια τις θέσεις μας. Θέλουμε ένα υπουργείο να έχει την πρωτοκαθεδρία, τη διαμορφούμενη παγκόσμια ναυτιλιακή πολιτική. Δεν κάνουμε ούτε προτάσεις, ούτε έχουμε αιτήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η επανασύσταση του υπουργείου με το Λιμενικό Σώμα, όπως ήταν, για το καλό της Ελλάδας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργήσει ή δεν λειτουργήσει αμιγώς μόνο για τα θέματα ναυτιλίας».
Ο κ. Παπαδήμος θα προεδρεύσει αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 15.00, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή (θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).
Όχι για τις 40χρονες γαλέρες και τις κινητοποιήσεις στα νησιά, δεν ακούστηκε τίποτα.
Υ.Γ. Είναι και αυτά τα αρχικά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), που θυμίζουν μια από τις οργανώσεις των δοσίλογων της κατοχής (Εθνική Ένωσις Ελλάδος - ΕΕΕ).