Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η εκδήλωση του ΣΕΜΜΕΛ στη Μυτιλήνη

Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 19.00 πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα και επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΜΜΕΛ παρουσία δημοσιογράφων, τεχνικών, σελιδοποιών, ραδιοφωνικών παραγωγών και διοικητικών υπαλλήλων από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου.
Όπως είχε προγραμματιστεί, την ίδια βραδιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η εκδήλωση-συζήτηση του Σωματείου με θέμα “Η κρίση στον χώρο των ΜΜΕ: μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα”, με κεντρικό ομιλητή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων ΣΥντακτών) Γιώργο Κατερίνη. Ο συνάδελφος συνεχάρη το Σωματείο για τη δράση του και εκδήλωσε το ενδιαφέρον των συναδέλφων της υπόλοιπης Ελλάδας για συντονισμό δράσης με το ΣΕΜΜΕΛ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Λέσβου της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, την Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών, το Σωματείο ΕΛαστικά ΕΡγαζομένων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου (ΣΕΛΕΡΕΒΑ) και άλλα σωματεία-μέλη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, καθώς επίσης και από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Προσωπικού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ εύστοχη και αναλυτική τοποθέτηση πραγματοποίησε ο συντοπίτης μας δικηγόρος Αθηνών και συνήγορος των υπό επίσχεση εργαζομένων της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” Παλαιολόγος Παλαιολόγος.
Τα μέλη και οι προσκεκλημένοι του σωματείου ενημερώθηκαν με ενδιαφέρον για τις αγωνιστικές εξελίξεις στον κλάδο των ΜΜΕ πανελλαδικά και συζήτησαν αναλυτικά για τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου και για όλα τα μέσα με τα οποία αυτά μπορούν να διεκδικηθούν. Ακολούθησε κλήρωση με δώρα ενδιαφέροντα βιβλία.
Το Σωματείο δυναμώνει τη δράση του μέσα από τέτοιες διαδικασίες. Ευχαριστεί λοιπόν θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και συνεχίζει τις ανυποχώρητες προσπάθειές του για την υπεράσπιση και την εφαρμογή των εργασιακών κεκτημένων του κλάδου μας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ