Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 2 Μάη 2011
-Αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα της τήρησης ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Λάκη Σάντα ο φύρερ των νεοναζί
-Να κηρυχτεί η 30η Μάη σε μέρα μνήμης για τον μεγάλο αγωνιστή με αντιναζιστική-αντιφασιστική εκδήλωση στην Ακρόπολη
Η αποχώρηση του φύρερ των νεοναζί από το Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα της τήρησης ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αγωνιστή Λάκη Σάντα ήταν αναμενόμενη. Ο ίδιος που σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε ναζιστικά σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να τιμήσει τον άνθρωπο που κατέβασε την σβάστικα από την Ακρόπολη.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στήριξε το ψήφισμα που κατέθεσε η πλειοψηφούσα παράταξη και πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο για την μετονομασία μιας οδού γύρω από την Ακρόπολη σε οδό Λάκη Σάντα και πρότεινε την ανακήρυξη της 30ης Μάη σε μέρα μνήμης για τον μεγάλο αγωνιστή με διοργάνωση αντιναζιστικής-αντιφασιστικής εκδήλωσης στην Ακρόπολη.
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, Δημοτικού Συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
«Ο Λάκης Σάντας έφυγε από τη ζωή. Η συμβολή του στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή με την αποκαθήλωση της σημαίας των ναζιστών από την Ακρόπολη στις 30 Μάη μαζί με το Μανώλη Γλέζο δεν φεύγει ποτέ από τη ιστορική μνήμη. Και είναι επίκαιρη η πράξη του όταν ξανά στην Ελλάδα οι νεοναζί, απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, με τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Φοράνε σήμερα το προσωπείο του «έλληνα πατριώτη» ενώ επιχειρούν να σβήσουν από την μνήμη των λαών τα βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων στο Νταχάου, το Άουσβιτς, την εξόντωση εκατομμυρίων στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τη εξαφάνιση μειονοτήτων στις κατεχόμενες από τους ναζί χώρες, ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Τιμούμε τον Λάκη Σάντα και υποσχόμαστε ότι ο αγώνας για να μην θριαμβεύσει ξανά ο φασισμός σπέρνοντας το θάνατο θα είναι πρώτη προτεραιότητα όλων των αγωνιστών που εμπνεύστηκαν από τον αντιφασιστικό αγώνα και τον Λάκη τον Σάντα. Οφείλει ο Δήμος της Αθήνας να τιμήσει τον μεγάλο αγωνιστή».