Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στις τοπικές κατηγορίες ο Α.Ο. Σπόρτινγκ

...φωτο από τους εντός έδρας αγώνες του Σπόρτινγκ με Ίκαρο Ικαρίας και Παπάδο Γέρας για την τρέχουσα αγωνστική περίοδο...
Αρχικά να πω ότι οπαδός του Σπόρτινγκ δεν υπήρξα ποτέ, φίλος και επισκέπτης-φίλαθλος σε αγώνες του, αρκετές φορές. Αυτό είχε σαν αφετηρία το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70, από το 77-78 αν θυμάμαι καλά. Οπότε και Σταμέλο και Ζακυνθινό και Καλλιγκάρη πρόλαβα να δω να παίζουν. Εκείνα τα χρόνια υπήρχαν ομάδες (και λίγα κλειστά γήπεδα γιατί και αυτό έπαιζε το ρόλο του) που ήταν πόλοι έλξης για τη νεολαία στο μπάσκετ και το βόλεϊ. Ο Σπόρτινγκ ήταν μέσα σε αυτές, όπως ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ιωνικός Νικαίας, ο Αμύντας, ο Πειραϊκός και ο Πανελλήνιος. Ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε δημιουργήσει η συρόμενη οροφή του γηπέδου, όταν οι μέχρι τότε εμπειρίες μου ήταν από τον "τάφο του Ινδού" και το "Παπαστράτειο". Ο Πανελλήνιος τότε έχτιζε το κλειστό, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό γήπεδο με τσιμέντα. Σήμερα ομάδες εκείνης της περιόδου, με σημαντική διαδρομή στην πρώτη κατηγορία του μπάσκετ, βρέθηκαν στα τοπικά.
Φέτος παρακολούθησα κάποιους αγώνες του Σπόρτινγκ, κυρίως λόγω της προτροπής του γείτονα με το σωματείο και πρώην προπονητή στις υποδομές του Ζαχαρία Παρήμερου, που πάντα παρακολουθεί την πορεία του, με τον οποίο πήγαμε μαζί στο γήπεδο.
Από πέρυσι ο Ιωνικός Νικαίας (που θυμίζω εκεί αναδείχτηκε ο Γιαννάκης), ο Παπάγου και τώρα με τον υποβιβασμό του ο Σπόρτινγκ, που από του χρόνου θα παίζει στην Α ΕΣΚΑ και μάλιστα με γειτονικά σωματεία στην ίδια κατηγορία (Απόλλωνας, Γαλάτσι, που ανεβαίνουν από την Β ΕΣΚΑ) να διεκδικούν να γίνουν πόλος έλξης θεατών, αλλά και νεολαίας για τις υποδομές (χώρος πιστεύω πάντως ότι υπάρχει για όλους). Η κατηφόρα ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2007 όταν ο Σπόρτινγκ πήρε το πρωτάθλημα στην Α2 και αντί να ανέβει στην Α1, άρχισε η κατρακύλα, κάθε χρόνο και υποβιβασμός με την παρουσία του στη Γ εθνική να είναι διετής. Το γιατί έχει γραφτεί πολλές φορές και η εκ νέου κριτική θα ήταν μια βαρετή επανάληψη. Να πω μόνο ότι καλύτερα για κάθε σωματείο, να έχει μια διοίκηση «φτωχή» και να παίζει στις κατηγορίες που μπορεί, παρά να θαμπώνεται από διάφορους «μεσσίες» που παρατάνε σωματεία στην τύχη τους. Και να πει κανείς ότι δεν ήξερε….
Άλιμος, Σπόρτινγκ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, όλοι τους πέρασαν από τα χέρια του Δρόσου, εδώ ταιριάζει το «καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες».
Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου (πρόεδρος και προπονητής)? Τον Δρόσο τον έψαχνε η Ιντερπόλ και κάποια στιγμή συνελήφθη, ενώ ο προπονητής εκείνης της περιόδου, ο Άγγελος Κορωνιός, πέρασε τις φετινές ταλαιπωρίες της ΑΕΚ.
Αντιγράφω από την ειδησεογραφία του 2009:
Hμερομηνία δημοσίευσης: 20-05-09
Συνελήφθη στη Μάλτα ο Δημήτρης Δρόσος Συνελήφθη προχθές από τις αστυνομικές αρχές της Μάλτας ο Δημήτρης Δρόσος με τις κατηγορίες της απάτης, παράβασης του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών και υπεξαίρεσης του ποσού των 500.000 ευρώ από online εταιρεία στοιχημάτων με έδρα τη Μάλτα. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν κατέβαλε καν τα 75.000 ευρώ, ποσό που είχε οριστεί ως εγγύηση για να μείνει ελεύθερος μέχρι να δικαστεί, γιατί τα δικαστήρια του έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς του. Ο Δρόσος, επικαλούμενος λόγους υγείας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μάλτας και παραμένει εκεί φρουρούμενος από την αστυνομία. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να βρει με κάποιο τρόπο το ποσό της εγγύησης για να μη μπει φυλακή.
Μερικές φορές οι δυσκολίες σου δίνουν τη δυνατότητα να συγκροτηθείς καλύτερα και να επανέλθεις. Αν αυτό συμβεί στον Σπόρτινγκ, θα είναι κάτι που θα προκύψει από τις επιλογές της σχετικά νέας διοίκησής του, που έχει την ιστορική ευκαιρία να χτίσει το σύλλογο από την αρχή.