Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Όλοι στην Απεργία

1)Απεργιακή ενημέρωση το απόγευμα. Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση. Να ξεκουμπιστεί η τρόικα και οι φίλοι της.
2)Oι απλήρωτοι συνάδελφοι του ALTER συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Δείτε την ανάρτηση: http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/05/blog-post_5901.html
3)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας www.eter.gr
Αθήνα Τρίτη 10 Μαΐου 2011
Ένας χρόνος μνημονίου.
Ένας χρόνος ρημάγματος της Χώρας μας.
Ένα χρόνο μετά την εγκαθίδρυση του μνημονίου στη χώρα μας, το τοπίο είναι πλέον ξεκάθαρο. Τίποτε καλό για τον εργαζόμενο. Ανεργία, φτώχια, υποαπασχόληση, επισφάλεια, αβεβαιότητα, ξεπούλημα της χώρας και ζοφερό μέλλον. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή. Αν πριν μερικά χρόνια έλεγε κάποιος ότι σε χώρα της ευρωζώνης θα αλώνιζε το ΔΝΤ και ότι η φτώχεια και η ανεργία θα εκτινάσσονταν στα ύψη στην καλύτερη περίπτωση θα τον κατηγορούσαν για επικίνδυνο ευρωσκεπτικιστή και στην χειρότερη για εχθρό του έθνους. Παρ’ όλα αυτά σήμερα και το πιο ακραίο σενάριο καταστροφής για την χώρα μας σιγά σιγά μοιάζει να πραγματώνεται. Τύποι που ενθυλακώνουν κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ σε μισθούς ή συντάξεις, αυτοί που έφεραν με τις ατασθαλίες τους, τις αρπαχτές, τις μίζες, τα δομημένα, την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και τις υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων τη Χώρα μας και το Λαό σε αυτή την κατάντια, μας καλούν να μείνουμε άνεργοι, να υποαπασχολούμεθα, να μειώσουμε τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας, μας λένε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να ξεπεραστεί δήθεν η «κρίση».
Οι εντολοδόχοι νεοεποχίτες παίζουν στις πλάτες μας ένα επικίνδυνο παιχνίδι εγκαθίδρυσης πλέον της κοινωνίας του 1/3. Τα 2/3 εξαθλιωμένα, υποαπασχολούμενα, πτωχοποιημένα, μακριά από κοινωνικές παροχές, γνώση, επαφή με νέες τεχνολογίες και άβουλα θα εργάζονται για τον πλουτισμό και την χλιδή του 1/3.
Η κινεζοποίηση της χώρας μας είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι μνημονιακοί πάτρωνες και οι εντολοδότες τους, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, των ενεργειακών μας δυνατοτήτων, του νερού και των τηλεπικοινωνιών είναι ο πρώτος στόχος για την επίτευξη του δεύτερου επιπέδου κατοχής της χώρας μας. Μιας κατοχής που δεν εμπεριέχει εμφανές όραμα απελευθέρωσης. Τα όπλα μοιάζουν παρωχημένο μέσο επιβολής της κατοχικής-μνημονιακής νέας τάξης. Ο έλεγχος της ενέργειας, του νερού και των τηλεπικοινωνιακών μας δυνατοτήτων φέρνουν την πλήρη υποδούλωση και εξάρτηση που μαζί με την αποβιομηχάνιση της χώρας και το ξεπάστρεμα κάθε δημιουργικής και παραγωγικής ικμάδας καθιστά την χώρα μας καλό εισαγωγέα των πάντων και εξαγωγέα πολύτιμου συναλλάγματος που το στερείται ο λαός μας από παιδεία, γνώση, υγεία, κοινωνικό κράτος παροχών και βιοτικού επιπέδου όλου του λαού.
Η μαζική, οργανωμένη, συνεχής και πάνω από όλα μεθοδική μας αντίσταση και αντίδραση στους νεοταξίτικους σχεδιασμούς είναι η μόνη λύση. Η καθημερινή μας αντίσταση είναι υποχρέωση προς τους προγόνους μας, τους εαυτούς μας και κυρίως τη νέα γενιά. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε και απέναντι στα νέα μνημόνια που έρχονται για να αποτελειώσουν κάθε εργατική και λαϊκή κατάκτηση και δικαίωμα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11πμ αύριο Τετάρτη 11 Μαΐου μπροστά στο Μουσείο στην οδό Πατησίων.
Ανεργία, φτώχεια, ξεπούλημα της Χώρας. Αυτό είναι το μνημόνιο.
Συνεχής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε αυτούς που το φέρανε και το συντηρούν.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα