Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

"Φαγανοί" στην ΕΣΗΕΑ
Κάποιοι συνάδελφοι μας έστειλαν τα παρακάτω στοιχεία, από τον απολογισμό της ΕΣΗΕΑ (εμείς δεν τον έχουμε λάβει ακόμα). Ειδικα για τυρόπιτες(βλέπε κυλικείο) αν διαιρέσουμε το ποσό επί 365 ημέρες, που δεν βρίσκονται φυσικά τα μέλη εκεί κάθε μέρα, σημαίνει 132 ευρώ την ημέρα(!). Nα τονίσουμε ότι με 132 ευρώ την ημέρα, τρώνε και μάλιστα καλά 8 άτομα παϊδάκια στη Χασιά σε ημερήσια βάση . Δεν θα αναθερθούμε σε συγκρίσεις, για το πότε, αν και πώς έχει ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο, σε σύγκριση με τα "έξοδα κυλικείου", απλά θα θυμίσουμε ότι το έχουμε επισημάνει και άλλες χρονιές, ότι πέρα από διαφορετικές συνδικαλιστικές-πολιτικές οπτικές και κριτικές, είναι παρακμιακό και "ανεξήγητο" φαινόμενο (για το φτωχό μας το μυαλό) τέτοιο έξοδο. Θα περιμένουμε πάντως να λάβουμε τα στοιχεία αναλυτικά και θα επανέλθουμε. Προς το παρόν, μας έστειλαν τα ακόλουθα:
Μερικά Χαρακτηριστικά Ποσά από τον Οικονομικό Απολογισμό της ΕΣΗΕΑ
Διάφορα Έξοδα
Έξοδα ταξιδιών μελών ΔΣ 25.503,62 ΕΥΡΩ
Αποζημίωση ταξιδιών μελών ΔΣ 16.968,00 ΕΥΡΩ
Έξοδα Κινήσεως μεταφορικών μέσων 9.670,49 ΕΥΡΩ
Έξοδα Στάθμευσης ιχ μελών ΔΣ-ΠΣ 12.061,73 ΕΥΡΩ
Έξοδα κυλικείου 48.217,04 ΕΥΡΩ
2)Απολύσεις στο TELE TIME
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 181, Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Πάτρα 29/4/2011
Διεύθυνση : Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Κολοκοτρώνη 20,
τηλ. 6945588751
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε., καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αντεργατική τακτική της διεύθυνσης του τηλεοπτικού σταθμού TELE TIME της Πάτρας, που προχώρησε στην απόλυση τριών ακόμη εργαζόμενων. Οι απολύσεις αυτές, ήρθαν να προστεθούν στις υπόλοιπες δεκατέσσερις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, και είναι ενδεικτικές της πρόθεσης της εργοδοσίας του TELE TIME να απαξιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού, για τον οποίο έχει λάβει άδεια να χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα.
Ο Σύλλογός μας, καλεί την διεύθυνση του σταθμού να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων, και ταυτόχρονα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού που αυτή την στιγμή υφίσταται μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την βάναυση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Το Δ.Σ.