Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ανακοινώσεις και νέα κινητοποίηση

1)ανακοίνωση του Δικτύου (ΕΠΗΕΑ)
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ καταδικάζει την απρόκλητη κρατική δολοφονική βία, από τις δυνάμεις καταστολής στη χθεσινή ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων –ανέργων στο κέντρο της Αθήνας. Γεγονότα σαν τα χθεσινά,που αποσκοπούν στη τρομοκρατία των αγωνιζόμενων ταξικών κοινωνικών δυνάμεων, ενάντια στο μνημόνιο, την τρόικα και τους τοπικούς πολιτικούς εκφραστές τους (κόμματα, εργοδότες κτλ)απαντώνται με αυτόργάνωση της κοινωνικής αυτοάμυνας με όπλο την αλληλεγγύη και την κλιμάκωση του αγώνα μας. Απών για άλλη μία φορά εκτός την ΕΣΗΕΑ και το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ (ας μη μιλήσουμε για περιφρούρηση της απεργίας αφού η ΕΠΗΕΑ δεν είχε ούτε πανό στη χθεσινή συγκέντρωση).
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ συμπαραστέκεται ενεργά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις πού κήρυξαν οι τεχνικοί του ραδιοφώνου στο ΑΝΤ1 FM διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συνδικαλιστικού εκπροσώπου. Η εργοδοσία έχει πλέον αποθρασυνθεί. Είναι μονόδρομος η κλιμάκωση του αγώνα μας ,να μην αφήσουμε το παρόν και το μέλλον μας στις ανυπόληπτες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου. Το ΔΙΚΤΥΟ καλεί εργαζόμενους/νες στα ΜΜΕ να συμμετέχουν στη σημερινή διαδήλωση ενάντια στη κρατική βία και τρομοκρατία ,που θα πραγματοποιηθεί στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 6μμ.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται
2)Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό
www.antiracismfascism.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6ΜΜ, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ,6ΜΜ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΑ Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ 11 ΜΑΗ
Η δολοφονία του μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα Κ. Πατήσια σήμερα τα χαράματα από περίπολο φασιστών με δίκυκλο είναι ένα στυγερό ρατσιστικό έγκλημα αποτέλεσμα της σχεδιασμένης επιχείρησης εκκαθάρισης των μεταναστών που έχει εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του 44χρονου στην οδό Γ Σεπτεμβρίου. Οι συμμορίες των φασιστών εδώ και δύο μέρες σκορπούσαν τον τρόμο στη περιοχή με την κάλυψη της Αστυνομίας ενώ τραυμάτισαν δεκάδες μετανάστες σε ενέδρες θανάτου. Η δολοφονία αυτή πήγε χέρι-χερι με την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος της απεργιακής συγκέντρωσης της 11ης Μάη όπου από τα τυφλά δολοφονικά χτυπήματα των ΜΑΤ χαροπαλεύει στην εντατική του Κρατικού της Νίκαιας ο διαδηλωτής Γιάννης Καύκας.
Είναι ώρα να ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση του Μνημόνιου και του ρατσισμού που δεν διστάζει να εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων της Πανεργατικής και να συνεργάζεται με τις ναζιστικές συμμορίες του Αγίου Παντελεήμονα που δολοφονούν μετανάστες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής έχει βάψει τα χέρια του με αίμα αναλαμβάνοντας τη κλιμάκωση της καταστολής και του ρατσισμού. Είναι απαράδεκτη η στήριξη Γ. Καμίνη σε αυτή τη βάρβαρη αντιδημοκρατική εκστρατεία της κυβέρνησης με την ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα αντί να διεκδικήσουν μαζί με το εργατικό κίνημα την νομιμοποίηση των μεταναστών, το δικαίωμα ασύλου στους πρόσφυγες, αντί να συστρατευθεί με το κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές που γεννούν την εξαθλίωση στις γειτονιές της Αθήνας.
Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την χρεοκοπία της πολιτικής του Μνημόνιου στοχοποιεί τους μετανάστες και τους απεργούς. Αναζητώντας συναίνεση στην αντεργατική πολιτική της που ρημάζει τις ζωές και τις γειτονιές μας σπέρνοντας την εξαθλίωση σε εκατομμύρια ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους δεν διστάζει να μετατρέπει σε αποδιοπομπαίους τράγους.
Απαιτούμε να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστικές συμμορίες και τα τάγματα περιπολιών της Χρυσής Αυγής. Να σταματήσει η κάλυψη των δολοφονικών εφόδων από την ΕΛΑΣ Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του μετανάστη από το Μπαγκλαντές Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο σήμερα 12 Μάη στις 6μμ στα Προπύλαια και στη πορεία στη Βουλή.