Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ανακοινώσεις για την αντιφασιστική συγκέντρωση της 16ης Μαΐου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
15/5/2011
Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Μάη, 2.00 μμ στο Δημαρχείο της Αθήνας
Τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιδρομίου, μόνο ως φασιστική προβοκάτσια μπορούν να ερμηνευτούν. Η «επίθεση» στο ΑΤ Εξαρχείων και σε μοτοσυκλέτα στη λαϊκή αγορά έγινε μέρα μεσημέρι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζόμενων και κατοίκων και κατέληξε στον τραυματισμό τριών ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, φασιστικές συμμορίες επέδραμαν γύρω και μέσα στον χώρο της λαϊκής της Καλιδρομίου, κυνήγησαν μετανάστες, τρομοκρατούσαν πολίτες, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έδειξαν όπλα!
Τέτοια γεγονότα αποτελούν φασιστική προβοκάτσια! Αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας που κλιμακώθηκε στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες. Η άμεση, διαρκής και ξεδιάντροπη συνεργασία των χρυσαυγιτών, των παρακρατικών και των δυνάμεων «ασφαλείας» δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και το χαρτί της ακροδεξιάς τρομοκρατίας για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις. Η συνέχιση και κλμάκωση της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα και την βάρβαρη πολιτική τους, για τα κοινωνικά, οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων θα συντρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης και των φασιστών και παρακρατικών συνοδοιπόρων της.
Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Μάη, 2.00 μμ στο Δημαρχείο της Αθήνας!
http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=422:-16-2-&catid=1:latest-news
2)από την εργατική αλληλεγγύη
http://www.sekonline.gr
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ. 2μμ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Τις τελευταίες μέρες φασιστικές συμμορίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσβάλλοντας τη μνήμη του δολοφονημένου στη Γ Σεπτεμβρίου Μανώλη Καντάρη εξαπέλυσαν άγριο πογκρόμ κατά των μεταναστών. Αποτέλεσμα η δολοφονία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα Κ.Πατήσια, ενώ συμμορίες τραυμάτισαν εκατοντάδες με περιπόλους όπου με ρόπαλα και μαχαίρια χτυπούσαν όποιον βρέθηκε μπροστά τους στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Αθηνάς χτύπησαν μετανάστες ακόμη και στην ουρά του συσσιτίου του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθήνας και έσπασαν δεκάδες μαγαζιά. Εισέβαλαν σε σπίτια και κατέβασαν μετανάστες από λεωφορεία λιντσάροντας τους. 'Όλα αυτά έγιναν με τη συνοδεία και τη κάλυψη της Αστυνομίας του Παπουτσή.
Αυτή η φασιστική εξόρμηση είναι ενταγμένη στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας μπροστά στην χρεοκοπία του Μνημόνιου. Στην Πανεργατική Απεργία της 11ης Μάη ματοκύλισε τους διαδηλωτές στέλνοντας στην εντατική τον Γιάννη Καυκά που δίνει ακόμη τη μάχη για τη ζωή του ενώ άλλοι εκατό απεργοί κατέληξαν στα νοσοκομεία με ανοιχτά κεφάλια. Η κυβέρνηση πανικόβλητη μπροστά στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας παίζει το χαρτί του ρατσισμού, συνεργάζεται ανοιχτά με τους φασίστες, για να σπείρει το τρόμο στις γειτονιές και να αποπροσανατολίσει από τη πολιτική της που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και εξαθλιώνει εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιους και μετανάστες. Προσπαθεί να μας φορτώσει τα βάρη της κρίσης ενός συστήματος που βουλιάζει στη κρίση με τις μαζικές απολύσεις, τα κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων, παιδικών σταθμών.
Αν η ανεργία ανέβηκε στο 16% δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά η κυβένρηση που κάνει πλάτες στους βιομηχάνους να σπάνε τις συλλογικές συμβάσεις και να απολύσουν ενώ απολύει χιλιάδες συμβασιούχους από το Δημόσιο. Με τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών σπρώχνει στο περιθώριο και στη μάχη για τη επιβίωση χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να τους παρέχει κανένα ενώ τους φορτώνει τις δικές της ευθύνες και αποτυχίες. Ιδιαίτερα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα στο άσυλο και στη νομιμοποίηση με τις άθλιες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και αντιμετωπίζονται με τη FRONTEX που δολοφονεί στα σύνορα. Με στρατόπεδα συγκέντρωσης, φράχτες στον Έβρο και ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα.
Την ίδια ώρα σπαταλάει δισεκατομμύρια για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μαζί με το ΝΑΤΟ ενώ δίνει τις βάσεις για πολεμικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ που σκορπάνε το θάνατο και τη προσφυγιά.
Η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασίστες στην Αθήνα έδειξαν ότι ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Είναι μια απειλή για τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας στις σχολές και τα σχολεία που έχουν μπροστά να δώσουν τη μάχη για τη κλιμάκωση των αγώνων με απεργίες και καταλήψεις για τη ανατροπή τω επιθέσεων της κυβέρνησης: από τη Αρχιτεκτονική που διαλύεται μέχρι τη ΔΕΗ που ιδιωτικοποιείται και τα νοσοκομεία που συγχωνεύονται η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ηχηρό μήνυμα. Για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν με τις πολιτικές του Μνημονίου. Για να απαιτήσουμε τη παύση των πληρωμών του χρέους προς του Τραπεζίτες, την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων ενάντια στα σχέδια για αύξηση των ωρών εργασίας σε 40, αυξήσεις και προσλήψεις για να σώσουμε τις υπηρεσίες.
Πλάι σε αυτά τα αιτήματα έχουμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασίστες στα πογκρόμ κατά των μεταναστών απαιτώντας νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Χρειάζεται μεγάλος θράσος οι ίδιοι μηχανισμοί των νεοναζί που έχουν στις γραμμές τους ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος της νύχτας, τραμπούκους των νυχτομάγαζων να κάνουν κηρύγματα ηθικής και αρετής. Η αστυνόμευση στη Αθήνα όχι μόνο δεν θα αποδώσει αλλά θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα αφού το σπρώξιμο στο περιθώριο αντί για τις κοινωνικές λύσεις στα προβλήματα χιλιάδων φτωχών, αστέγων και προσφύγων θα επιτείνει τη πείνα και τη ν εξαθλίωση.
Δώσαμε μάχη για τις ελευθερίες ενάντια στο φασισμό από την εποχή της ανόδου της δικτατορίας του Μεταξά και τον ηρωικό αγώνα ενάντια στην ναζιστική κατοχή, μέχρι τους αγώνες ενάντια στο παρακράτος της Δεξιάς που δολοφόνησε το Γρηγόρη Λαμπράκη και άσκησε καθεστώς τρόμου με τα βασανιστήρια και τις εξορίες της χούντας των συνταγματαρχών το 1967-1974. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στην ίδια απειλή και χρειάζεται να πούμε ξεκάθαρα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Να διώξουμε τους φασίστες και τις συμμορίες τους από τις γειτονιές.
Διαδηλώνουμε έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας στη Πλατεία Δημαρχείου για να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων. Η Χρυσή Αυγή απειλεί να διαδηλώσει μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας και να σπείρει το τρόμο ξανά στις γειτονιές γύρω από την Αθηνάς. Καλούμε τα συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς και τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί ενωτικά αυτή τη μάχη.
Καλούν: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της Αριστεράς, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία εργαζόμενων, Κοινότητες Μεταναστών.