Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επίδειξη μόδας για την ενίσχυση του Πηνελόπειου Ιδρύματος στη Νέα Ιωνία

Ο τίτλος είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τηλεγράφημα του οποίου επισυνάπτουμε. Επίσης θυμίζουμε τις αναφορές μας στο θέμα τον Οκτώβρη του 2010 στις αναρτήσεις
http://nasosbratsos.blogspot.com/2010/10/blog-post_6505.html http://nasosbratsos.blogspot.com/2010/10/blog-post_1976.html
Πάντως αυτές οι γκλαμουριές δεν είναι σίγουρο ότι βοηθάνε και πολύ (άραγε πόσο κόστισε όλο το σκηνικό, σε σχέση με το ποσό που συγκεντρώθηκε?).
Επίσης τα τροφεία από ότι θυμόμαστε έχουν αυξηθεί. Ποιός διαρρέει την είδηση για πιθανό κλείσιμο εκ νέου και γιατί?
Μήπως η Περιφέρεια ζορίζεται λόγω των "Καλλικράτειων" περικοπών?
Μήπως η σύμβαση με το ΙΚΑ, αντιμετωπίζει αμφισβητήσεις?
Καλή η βράβευση της κας Κυριακού του ΑΝΤ1 για την προβολή του κοινωνικού έργου του "Πηνελόπειου". Όχι στην εκπομπή της δεν έχουν παρουσιαστεί οι απολυμένοι του ΑΝΤ1, ούτε οι ανώνυμοι λαθρόβιοι απεργοσπάστες που περιγράφουν ποδοσφαιρικούς αγώνες σε μέρες απεργιών στα ΜΜΕ.
ΑΠΕ
Το μη κερδοσκοπικό σωματείο "Καρυάτιδες", οργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, επίδειξη μόδας, της σχεδιάστριας Χαράς Λεμπέση, με σκοπό την ενίσχυση του βρεφονηπιακού σταθμού Πηνελόπειο ίδρυμα.
Το Πηνελόπειο Ίδρυμα είναι ένας παιδικός σταθμός, που έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα και βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων στη Νέα Ιωνία. Φιλοξενεί περίπου 100 παιδιά χαμηλόμισθων και άπορων οικογενειών από την ευρύτερη περιοχή. Επιχορηγείται από την Περιφέρεια Αθηνών, ενώ έχει συνάψει σύμβαση με το ΙΚΑ. Επίσης, λαμβάνονται τροφεία από τους γονείς.
Φέτος συμπλήρωσε πενήντα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στη βρεφονηπιακή αγωγή της περιοχής και είναι αντιμέτωπο με κλείσιμο λόγω μη εύρεσης πόρων.
Η κάθε φιλανθρωπική εκδήλωση, όπως είπε, η πρόεδρος του Πηνελόπειου Ιδρύματος, Έρρικα Βλαχανιώτη, είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση του σταθμού, και του μεγάλου έργου που προσφέρει.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε η κ. Μαρί Κυριακού, για την παρουσίαση του έργου του Πηνελόπειου Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην εκπομπή της "Με αγάπη".