Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, ευχόμαστε μια αγωνιστική χρονιά, με δημιουργικότητα, ανατροπές και νίκες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει μήνυμα ελπίδας για μια νέα κατάσταση. Το 2011 τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της πολιτικής και κινηματικής κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης και της πάλης για την ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Η πρόκληση για την αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι πώς η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση θα πάρουν συλλογική, κινηματική, πολιτικοποιημένη μορφή, θα γίνουν δυναμική ανατροπής. Μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε πιο τολμηροί στις πρωτοβουλίες και στη δράση μας.
Για εμάς, το άνοιγμα δρόμων ελπίδας και ανατροπής και στο κίνημα και στην Αριστερά περνάει μέσα από το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, την ενίσχυση, πολιτικοποίηση και δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το βάθεμα της ενότητας και της συντροφικότητας, το πέρασμα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ των συντρόφων και των συντροφισσών. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης σε όλους εκείνους, αγωνιστές και συλλογικότητες, που σήμερα αναζητούν δρόμους αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής.