Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι εξελίξεις στα ΜΜΕ

...φωτο η διευθύντρια του Καναλιού 1 και υποψήφια με το Γ. Δημαρά στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές...
Δεν προσήλθε η εργοδοτική πλευρά του Καναλιού 1 στην τριμερή συνάντηση (οι άλλες δύο πλευρές, δηλαδή η επιθεώρηση εργασίας, η ΕΤΕΡ και μαζί της το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ήταν εκεί). ΕΤΕΡ και ΕΚΠ ζήτησαν να σταματήσουν οι απειλές για απολύσεις σε βάρος όσων κάνουν επίσχεση και να τιμωρηθεί η εργοδοτική πλευρά, που αν και έλαβε πρόσκληση από τις 23/12/2010 δεν παρουσιάστηκε (έστειλε δικηγόρο να ζητήσει αναβολή).Υπενθυμίζεται ότι οι τεχνικοί βρίσκονται από το 2010 σε επίσχεση εργασίας αφού είναι για μήνες απλήρωτοι. Η εργοδοτική πλευρά είναι ακόμα η ίδια που ήταν και επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μάθαμε ότι συνέλευση είχαν και οι επίσης απλήρωτοι (οι οποίοι δεν κάνουν επίσχεση) δημοσιογράφοι του Καναλιού 1 με την παρουσία του κασκαντέρ του Σόμπολου, Κυρίτση. Περιμένουμε τις εξελίξεις και στο θεσμικό πεδίο για την απουσία της εργοδοτικής πλευράς και στο δημοσιογραφικό πεδίο, για το τι αποφάσισε η συνέλευση.
Έκλεισε ο ΝΕΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EΣΗΕΠΗΝ
Μια ιστορική εφημερίδα της περιφέρειας ο «Νέος Κήρυκας» των Χανίων που αποτελεί συνέχεια του «Κήρυκα Χανίων» που ίδρυσε ο Ελ. Βενιζέλος ανέστειλε την έκδοση της με αποτέλεσμα να αφήσει κυριολεκτικά στο δρόμο 25 και πλέον εργαζόμενους. Ηταν το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου ενός εντύπου που φέτος θα συμπλήρωνε 100 χρόνια εκδοτικής προσπάθειας. Η αναστολή της έκδοσης είναι μεν το αποτέλεσμα της κρίσης που άγγιξε και το χώρο των ΜΜΕ της περιφέρειας , όμως σε αυτό δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι και οι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων από το χώρο του τύπου , που εν μια νυκτί έχασαν τη δουλειά τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καλεί την εταιρεία «Περίγραμμα Α.Ε.» στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει ο «Νέος Κήρυκας» να αναθεωρήσει την απόφαση της και η ιστορική εφημερίδα να συνεχίσει την έκδοση της. Ετσι δεν θα σιγάσει μια ακόμη φωνή και η ενημέρωση δεν θα δεχθεί άλλο ένα πλήγμα. Σε αντίθετη περίπτωση ,δηλαδή σε ομολογία πλήρους αδυναμίας για οικονομική στήριξη της έκδοσης, καλεί την εταιρεία να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους,καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος. Ετσι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα δεν θα στερηθούν των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως αυτό της επιδότησης ανεργίας.
Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα για το δικαίωμα στην ενημέρωση, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην επιβίωση. Γιατί το λουκέτο σε μια εφημερίδα είναι μια εξέλιξη που προοιωνίζει μαύρες μέρες για τον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες , δεδομένου ότι θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές εκρήξεις στον κλάδο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Λουκέτο έβαλε και το ποιοτικό περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ. Το 2011 δεν μπήκε καλά τόσο για τα ΜΜΕ, όσο και για τους εργαζόμενους ευρύτερα.