Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

1)ΕΤΙΤΑ: Κινητοποίηση στο STAR
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΑΠΟ ΩΡΑ 06.30π.μ. ΕΩΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30π.μ.
ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Διοίκησης του σταθμού. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους, συμβάσεις, αποφάσεις Επιθεώρησης Εργασίας. Κι όμως, όπως έχουμε ξαναπεί τον πόλεμο θα τον χάσουν γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και o αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την όχι και τόσο, υπόκωφη οργή των εργαζομένων της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της. Αντιστεκόμαστε στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, ζητάμε από κάποιον επιτέλους υπεύθυνο να τους τραβήξει το αυτάκι και να τους επαναφέρει στην τάξη. Για τις Διοικήσεις, όποιος κλάδος αντιστέκεται, διασύρεται και στοχοποιείται. Τελευταίο τους όπλο είναι να στρέφουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι από τον άλλον.
Απάντηση υπάρχει: Οι εργαζόμενοι να τους ρίξουν στον κάδο των αχρήστων.
Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ με oποιαδήποτε ειδικότητα: Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με τους συναδέλφους τους!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
2)ΕΡΤ: Αναβολή δίκης
Σε αναβολή οδηγήθηκε η σημερινή (Τετάρτη) δίκη εργαζομένων, εναντίον της ΕΡΤ για τις οφειλές της δεύτερης, που προέκυψαν από την ένταξη της γενιάς των πρώην συμβασιούχων που εντάχτηκαν στο μισθολόγιο με το Π.Δ. 164. Υπενθυμίζουμε ότι χτες Τρίτη αντίστοιχη δίκη, άλλης ομάδας εργαζομένων, έγινε κανονικά και το αποτέλεσμά της θα βγει σε χρονικό διάστημα τριών έως έξι μηνών.
2)Και ένα σχόλιο για συναδέλφους που ενώ ήταν συβασιούχοι στην ΕΡΤ και κόπηκαν, δεν προσελήφθησαν με το νέο «διαγωνισμό». Προφανώς προσέφεραν και μας λείπουν. Θα μας λείψουν ακόμα περισσότερο, αν δεν ανατραπεί ο "διαγωνισμός" της ντροπής, γιατί ρίχνοντας μια ματιά στη νέα λίστα συμβασιούχων, είναι εμφανής η «τηλεορασοκεντρική» λογική, αφού υπάρχουν τομείς εργασίας, όπου δεν επέστρεψε ούτε ένας από τους κομμένους συμβασιούχους. Προφανώς όσοι από αυτούς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς, έδωσαν (δώσαμε) ένα σημαντικό αγώνα.
Απευθυνόμαστε όμως κυρίως στους «άλλους», σε αυτούς που δε συμμετείχαν πουθενά, σε αυτούς που ψήφιζαν στις συνελεύσεις, δίνοντας πλειοψηφία σε προτάσεις αδράνειας του τύπου «όλα πάνε καλά, αν κάνουμε κινητοποιήσεις, θα δυσκολέψουμε τη διοίκηση της ΕΡΤ που προσπαθεί για μας», κλπ Εδώ λοιπόν κανένας δε δικαιούται «να πέφτει από τα σύννεφα» και να θεωρεί ότι τον πούλησαν, διότι όπως λέει και ο λαός, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Όταν εμπιστεύεσαι φυσιογνωμίες και λογικές που θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε «γιουσουφάκια της εξουσίας», τότε δεν πάει μακριά η δουλειά. Κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τη φάπα και έτρεχαν για μήνες σε γραφεία συνδικαλιστών και πολιτικών για να προωθήσουν την υπόθεσή τους, δε δούλεψε και τώρα βρέθηκαν ξανά εκτός. Αυτά έχει η ζωή, ανηφόρες και κατηφόρες. Κάποιοι όμως κατάλαβαν και με αυτούς ελπίζουμε να βρεθούμε μαζί στις μάχες του σήμερα και του αύριο.
3)Και ένας χρήσιμος και πραγματικός διάλογος με σκόπιμη καθυστέρηση μηνών:
-Γιατί δεν έρχεσαι στις κινητοποιήσεις?
-Ε..ε...ε...είχα κάτι δουλειές...ε...εε...κλπ
Αργότερα όταν ο απόντας κόπηκε και ζητούσε συμπαράσταση:
-Πές μας μέχρι πού θέλεις να το πάμε από ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, κλπ
-Δεν θα χρειαστεί, απλώς σας το λέω, το θέμα έχει πάει "ψηλά".
-Πόσο "ψηλά" αν επιτρέπεται?
-Και πολιτικά "ψηλά", αλλά και στο Σόμπολο.
-Α καλά, σε ένα μήνα που θα μας ξαναβρείς γιατί δεν θα έχει γίνει τίποτα, τα ξαναλέμε.
ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
-Πού το ξέρατε ότι δεν θα γίνει τίποτα?
-Αν ερχόσουν στις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους, θα έβλεπες ότι ούτε ο Σόμπολος ερχόταν (που τις ψήφιζε), ούτε και οι υπόλοιποι του ΔΣ και δεν θα εμπιστευόσουν τις υποσχέσεις.
-Γιατί δεν μου τα λέγατε αυτά?
-Σου τα λέγαμε, αλλά έβγαιναν από το άλλο αυτί.
-Ε..ε..ε
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ανίατη ασθένεια πολιτικού εθελοτυφλισμού.