Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Παρεμβάσεις πολιτικών προσφύγων

Αναρτούμε τις παρεμβάσεις μεταναστών στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την προβολή του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της 15 Γενάρη, για το οποίο αναφερόμαστε και σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Τον λόγο μετά πήρε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των Παλαιστίνιων Πολιτικών Προσφύγων που είχαν κατασκηνώσει έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και δέχτηκαν επίθεση στις 27 Δεκέμβρη Μοχάμεντ Νταρ Γιεσίν ο οποίος αφού εξήγησε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα και ευχαρίστησε τον πρύτανη του Πολυτεχνείου που έχει δεχτεί να τους φιλοξενεί προσωρινά τις επόμενες μέρες, τόνισε πως δεν ήταν δική τους επιλογή να φύγουν από την Παλαιστίνη αλλά είναι η βιαιότητα του Ισραηλινού κράτους -συνεργάτη της κυβέρνησης Παπανδρέου- που αναγκάζει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους στην προσφυγιά. “Δεν ζητάμε τίποτε άλλο από τα δικαιώματά μας, το δικαίωμά μας στο άσυλο, το δικαίωμά μας στη ζωή”, εξήγησε ο Μοχάμεντ.
Στην συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια Μιρ Ναβάζ ο οποίος εξήγησε πως μετά από 2 μήνες στα Προπύλαια και παρά την προσπάθειά τους να πάρουν μια επίσημη απάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή για το αίτημά τους, αυτό που τελικά έλαβαν ήταν καταστολή και αστυνομική βία ακόμα και πάνω σε γυναίκες και μικρά παιδιά όπως η 21χρονών Μοργκάν Νεματί με το 75 ημερών βρέφος της που γεννήθηκε στην πλ. Βικτώριας και ήταν παρούσα στην συνέντευξη. “Είμαστε πρόσφυγες από μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τα χωριά μας και οι Ταλιμπάν έχουν εξαφανίσει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα”, εξήγησε ο Μιρ Ναβάζ. “Όμως η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να μας δώσει Πολιτικό Άσυλο. Αυτός είναι και ο λόγος που από τις 29 Δεκέμβρη έχουμε αρχίσει απεργία πείνας διεκδικώντας ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα μας στο Πολιτικό Άσυλο”.
Ο Αλί Πουρκαριμί από το Ιράν αφού εξήγησε πως μεταξύ των Ιρανών που είχαν κατασκηνώσει μπροστά στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και χτυπήθηκαν από την αστυνομία το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου υπάρχει κόσμος που βρίσκεται σε 45 μέρες απεργία πείνας και αργοπεθαίνει, τόνισε πως στο Ιράν ο Αμαντινετζάντ έχει εγκαθιδρύσει μια στιγμή δικτατορία. “Αν γυρίζουμε πίσω θα μας σκοτώσουν, εδώ μας φέρονται λες και είμαστε ζώα και μας οδηγούν σε αργό θάνατο. Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και χρόνια μας λέει πως θα φέρει νόμους που θα μας δίνουν άσυλο. Υπάρχει κόσμος ανάμεσά μας που ζει στην Ελλάδα 7-8 χρόνια. Και τώρα έρχεται ο Παπουτσής να μας αρνηθεί στην ουσία το άσυλο και να χτίσει τείχη για να σκοτώνονται ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στα σύνορα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το συνεχίσουμε να παλεύουμε. Καλούμε όλον τον κόσμο να κατέβει στις διαδηλώσεις και τις συναυλίες στις 15 Γενάρη και ζητάμε και από την δική μας μεριά σε όλους τους Ιρανούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο αλλά και όλους τους αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαδηλώσουν στις 15 Γενάρη, ειρηνικά, έξω από όλα τα ελληνικά προξενεία και πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο”, τόνισε ο Αλί Πουρκαριμί.