Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

VODAFONE: Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Ελένης Ηλιάδη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-
mail:
info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ.: 03/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Ελένης Ηλιάδη
Καμία θυσία στις θέσεις εργασίας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο βιοτικό επίπεδο
Τα τελευταία 2 χρόνια η Vodafone προχωρά σε μείωση του προσωπικού με διάφορους τρόπους (μη ανανέωση συμβάσεων, απολύσεις, κατάργηση τμημάτων, κλείσιμο ιδιόκτητων καταστημάτων). Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν «παγώσει» και μόνο ελάχιστες θέσεις καλύπτονται προσωρινά με ενοικιαζόμενους συναδέλφους, ακόμη και με συμβάσεις ενός μήνα! Από το περασμένο καλοκαίρι δεκάδες συνάδελφοι πήραν γραπτές επιστολές από την Διοίκηση με πρόφαση την χαμηλή τους απόδοση και με την προειδοποίηση απόλυσης αν δεν ανταποκριθούν στους υπερβολικούς στόχους παραγωγικότητας. Αυτό τον τρόπο διάλεξε η Διοίκηση για να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, για να ενοχοποιήσει τους συναδέλφους προκειμένου να προχωρήσει στην μείωση προσωπικού που επιθυμεί.
Στις 7 Δεκέμβρη, λίγες μέρες πριν τις γιορτές, απολύθηκε η συνάδελφος Ελένη Ηλιάδη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και εργαζόμενη στην εταιρία σχεδόν 11 χρόνια. Η Ελένη είχε λάβει προειδοποιητική επιστολή για χαμηλή απόδοση, στην οποία είχε απαντήσει γραπτώς, καταθέτοντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αυτή την αξιολόγηση άδικη. Η Διοίκηση επανήλθε με την απόλυσή της, αυτή την φορά όχι με την αιτιολογία της χαμηλής απόδοσης αλλά λόγω κατάργησης της θέσης εργασίας της!
Η συνάδελφος προχώρησε στην καταγγελία της απόλυσής της στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδικεί την επαναπρόσληψή της, για να μπορέσει να ζήσει η ίδια και η οικογένειά της. Η συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου και της απολυμένης συναδέλφου με την Διοίκηση της εταιρίας απέβη άκαρπη, γιατί προσέκρουσε στην άρνηση της Διοίκησης να δεχτεί το αίτημα της επαναπρόσληψης. Στις 15 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στη VODAFONE απεργήσαμε ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-Τρόικας που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας Ε. Ηλιάδη.
Με το νέο έτος συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις στη VODAFONE, για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Ε. Ηλιάδη:
=> Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Σωματεία και συνδικαλιστές σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 8:00 πμ στις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις της VODAFONE, Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι. Θα ακολουθήσει συνάντηση συνδικαλιστών με την Διοίκηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
=> Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 6:00 μμ στο Press Room (Χαλάνδρι, ισόγειο Κτιρίου Κ1), όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί ο σχεδιασμός της δράσης μας για να επαναπροσληφθεί η συνάδελφος Ε. Ηλιάδη και για να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες απολύσεις στην εταιρία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει προς την Γενική Συνέλευση την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 9:00πμ-1:00μμ και Παράσταση Διαμαρτυρίας συναδέλφων, Σωματείων και συνδικαλιστών στις 10:00πμ έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας της Αγ. Παρασκευής (Μεσογείων 427, απέναντι από την πλατεία της Αγ, Παρασκευής), κατά την διάρκεια που θα εξετάζεται η καταγγελία της απόλυσης της συναδέλφου.
Ζητούμε :
- Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Ε. Ηλιάδη.
- Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
- Την ανάκληση των προειδοποιητικών επιστολών που έχουν σταλεί σε συναδέλφους για χαμηλή απόδοση.
- Αναπροσαρμογή των αριθμητικών στόχων ανά τμήμα - προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ