Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

H EΡΤ στο σκαμνί

...φωτο από κινητοποίηση του Ιουνίου 2010 για το θέμα αυτό. Μοίρασμα προκήρυξης στη Μεσογείων...
Νέες δίκες εργαζομένων εναντίον της ΕΡΤ περιλαμβάνει ο Γενάρης (ήδη έχουν γίνει κάποιες αφού οι εργαζόμενοι πάνε ανά ομάδες). Υπενθυμίζουμε ότι οι προσφυγές στη δικαιοσύνη είχαν γίνει αμέσως μετά την ένταξη της προηγούμενης γενιάς συμβασιούχων στο Π.Δ. του Παυλόπουλου, όταν διαπιστώθηκε ότι η ΕΡΤ έκλεβε κλιμάκια αλλά και χρήματα, θεωρώντας τους εργαζόμενους ως νεοπροσληφθέντες, την ίδια ώρα που το ίδιο το Π.Δ. έθετε χρονικά κριτήρια για να τους μετατρέψει την εργασιακή σχέση από μπλοκάκι σε μισθολόγιο.
Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Ούτε τότε που ξεκίναγε η αντίδραση στο πρόβλημα, είχαν εισακουστεί οι εκκλήσεις (γραπτές-πρωτοκολλημένες, αλλά και προφορικές σε συνελεύσεις και κατ΄ ιδίαν), ούτε στη συνέχεια, προς την ΕΣΗΕΑ, αλλά και προς την ΠΟΕΣΥ, τόσο στις προηγούμενες, όσο και στις νυν διοικήσεις (πρωτότυπο ε?). Το αποτέλεσμα ήταν η προσφυγή σε ιδιώτες δικηγόρους, αφού η μη αντίδραση των δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, στέρησε τη δυνατότητα να δοθεί αυτή η μάχη συλλογικά και με τη συμμετοχή των νομικών τμημάτων των ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.
Υ.Γ. θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα που η ΕΡΤ εφάρμοζε τα παραπάνω (για χρόνια) και golden συμβόλαια έκανε και αποκλειστικές συμβάσεις πάνω από τις ΣΣΕ όπου εκείνη ήθελε και ακριβές παραγωγές (που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση) έκανε και "πέτσινες" υπερωρίες ορισμένων βγήκαν στη φόρα και άλλα πολλά συνέβαιναν, δείχνοντας ότι για τους εργαζόμενους (με τη χαμηλότερη ΣΣΕ στα ΜΜΕ, ληγμένη από το 2008 και επ' αυτής εφαρμόστηκαν και οι τροϊκανές περικοπές) εφάρμοζε πολιτικές γαλέρας και για την "πρώτη θέση" όσων είναι "κοντά" στα εκάστοτε κυβερνητικά κέντρα εξουσίας, εξασφάλιζε συνθήκες "κρουαζιέρας".