Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Kαι ασθενής και απολυμένος!!

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, ειδικά τα σημεία που περάσαμε με Bold και μετά θα σας λυθούν οι "απορίες" γιατί η Δυτική Αττική έχει γίνει η "φωλιά" του κορονοϊού, με ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοτών.

Η αναλυτική ανακοίνωση:


 

Το ΕΚΕΔΑ  ανοίγει ξανά αύριο τα γραφεία του μετά από 10 ημέρες καραντίνα εφόσον διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα. Η εφαρμογή όλων των μέτρων έγινε ευλαβικά για την μη διασπορά του ιού ως, οφείλαμε. Θέση μας από την αρχή της πανδημίας ήταν και είναι ότι οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτό που συστήνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η πολιτεία για να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα του Covid 19.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση έχει μπει σε έναν αυτοματισμό και σε μια συνήθεια από όλους μας με αποτέλεσμα να ακούμε καθημερινά για 100 νεκρούς συμπολίτες μας και να θεωρούμε ότι είναι απλά ένα νούμερο πού είναι καλύτερο αν γίνει 95 και χειρότερο αν γίνει 105 .Ότι αυτό το νούμερο είναι ζωές συνανθρώπων μας κανένας λόγος από πουθενά. Φτάσαμε στο σημείο λοιπόν να είναι φυσιολογικό που η Κυβέρνηση να παίρνει δήθεν μέτρα και οι πολίτες δήθεν να τηρούν τα μέτρα.

 Την κύρια ευθύνη γι’ αυτό βέβαια την έχει η Κυβέρνηση, γιατί ο ρόλος της είναι ακριβώς αυτός. Να πράξει όλα τα δέοντα, ώστε οι πολίτες και να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς.

 Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, πέραν των όποιων ιδεολογικών αντιλήψεων, θεωρεί ότι η Κυβέρνηση ειδικά σε αυτό το θέμα θέλει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό δε αποδεικνύεται από την συμπεριφορά των πολιτών στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αντί λοιπόν να κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες μιλώντας συνεχώς για ατομική ευθύνη, πού οφείλουμε βεβαίως να έχουμε, ας αναλάβει η ίδια η Κυβέρνηση τις ευθύνες. Ας δουν την ουσία όλων των πτυχών πού πρέπει να οργανώσουν καλύτερα ,ώστε τα μέτρα να λειτουργούν πραγματικά και όχι ως μέτρα βιτρίνας.

Ας ληφθούν λοιπόν υπ’ όψη τα παρακάτω που έχουν από εμάς ήδη εντοπισθεί, και σίγουρα δεν είναι τα μόνα.

Όταν κάποιος  είναι σε καραντίνα η ειδοποίηση στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής πάει ή δεν πάει μετά από τουλάχιστον 8 ημέρες?

Αυτός πού τίθεται σε καραντίνα μπορεί να στείλει sms και να κυκλοφορεί νόμιμα μεν αλλά να είναι κινητή υγειονομική βόμβα? Σας λέμε πως είναι.

Όταν κάποιος διαπιστώνεται με θετικό κρούσμα και θέλει να επικοινωνήσει με την Πολιτική προστασία μπορεί? Σας λέμε ποτέ.

Εργαζόμενος που τίθεται σε καραντίνα παραπέμπεται από τον ΕΟΔΥ στην Πολιτική προστασία για να λάβει βεβαίωση πού αφορά την απουσία  από την εργασία του.Η επίσημη απάντηση από την Π.Π είναι κυνικότατη«Το Δημόσιο κύριε έχει την δυνατότητα να απαντήσει σε 40 ημέρες».

Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως οι ημέρες αυτές έως ότου δεήσει να απαντήσει το Δημόσιο είναι αδικαιολόγητες απουσίες, και η απόλυση είναι μεν, ηθικά απαράδεκτη ,αλλά νομικά έγκυρη. Βέβαια στον ιδιωτικό τομέα αυτό δεν είναι ούτε καν πταίσμα.

Η μεγαλύτερη διασπορά πλέον είναι αποδεδειγμένα μέσα από εργασιακούς χώρους. Τι μέτρα λαμβάνει η πολιτεία γι’ αυτούς? Σας απαντάμε κανένα.

Διότι επικρατεί φόβος στους εργαζόμενους και πολλές φορές κρύβονται τα θετικά κρούσματα για να μην χάσουν την δουλειά τους.

  Σας διαφεύγει μήπως ότι οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι πού είναι δηλωμένοι τηλεργασία αναγκάζονται να παρέχουν αυτοπροσώπως την εργασία τους και με οδηγίες πως αν έλθει έλεγχος να κρυφτούν?


Αν οι βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων εκδίδονταν μόνο από το ΕΡΓΑΝΗ, αίτημα από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο, το φαινόμενο αυτό θα είχε περιορισθεί σε μέγιστο βαθμό.

Απορείτε λοιπόν γιατί δεν μειώθηκε η κίνηση στους δρόμους και με κλειστά σχολεία?

Σας διαφεύγει επίσης πως σε κάποια Σούπερ Μάρκετ μπαινοβγαίνουν κάποιοι χωρίς μάσκα και ουδείς τους το απαγορεύει? Σταμάτησαν να έχουν security στην είσοδο γιατί τα υπερκέρδη αυτή την περίοδο φαίνεται πως δεν τους φτάνουν.

Δυστυχώς στο αίτημά μας από τον Μάρτιο να βγάλουν στην είσοδο τα καταστήματα των τραπεζών και της κινητής τηλεφωνίας τον φωτεινό πίνακα και τα νούμερα προτεραιότητας δεν εισακούσθηκε καν. Απίστευτος συνωστισμός και όλοι οι αρμόδιοι παρατηρούν απλά την έξαρση. Με διαπιστώσεις δεν κάνεις πολιτική. Πολιτική κάνεις αφαιρώντας τους την άδεια λειτουργίας αφού δεν τους απασχολεί καν η Δημόσια Υγεία. Η ΥΓΕΙΑ το υπέρτατο αγαθό που βρίσκεται πολύ πάνω από όποια κέρδη.

Φαίνεται λοιπόν ότι όλος ο σχεδιασμός είναι απλά επί χάρτου και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την μη πιστή τήρηση.

  Όλα τα παραπάνω καλό θα είναι να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’ όψη και να δοθεί το ανάλογο βάρος στην επίλυσή τους, ώστε να ανακοπεί η διασπορά και να μηδενισθεί η απώλεια συνανθρώπων μας.

 Ήδη η περιοχή είναι στο κόκκινο επιδημιολογικά,και πρέπει επειγόντως να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσίας από όλους όσους εμπλέκονται. Πριν να είναι πολύ αργά.

Για τη Διοίκηση

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                        ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ