Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΑΔΕΔΥ: Για τη μετακίνηση του Προέδρου και 8 νοσηλευτών του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»


Πριν λίγες μέρες, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και στη συνέχεια η ΕΙΝΑΠ  αποκάλυψαν και κατήγγειλαν την απαράδεκτη ενέργεια της διοικήτριας να διενεργήσει ΕΔΕ για τους γιατρούς του νοσοκομείου επειδή ασθένησαν πάνω στο καθήκον. Η απόφαση αυτή  είχε, μάλιστα και την κάλυψη του διοικητή της 1ης ΥΠΕ.

Μετά την κατακραυγή, η συγκεκριμένη ΕΔΕ ανακλήθηκε, τουλάχιστον προσωρινά.

Σήμερα όμως επιχειρείται μια νέα απαράδεκτη δίωξη. Με απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ μετατίθεται σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και … Ακτινολόγος) ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και οκτώ νοσηλευτές. Προφανώς, η απόφαση που επέχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, γίνεται για εκδικητικούς λόγους που αφορούν τη συνδικαλιστική του δράση, και ιδιαίτερα για την αποκάλυψη των ευθυνών της Διοικήτριας και της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί.

Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και ταυτόχρονα αδίστακτη. Πανικόβλητη γιατί αντιλαμβάνεται τις εγκληματικές της ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη. Αδίστακτη γιατί προσπαθεί με αυταρχισμό και τρομοκρατία να φιμώσει τους υγειονομικούς, που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες και την κωμικοτραγική της προσπάθεια να τις μεταθέσει  πάνω στους υγειονομικούς.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα τρομοκρατήσει και θα φιμώσει τους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης, είναι πάρα πολύ γελασμένη. Ίσα-ίσα που οι εκδικητικές αυτές ενέργειες είναι έμμεση ομολογία της ενοχής της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόφασης για τη μετακίνηση των εργαζόμενων του «Αγίου Σάββα».

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πραγματική ενίσχυση σε χρηματοδότηση, υποδομές και προσωπικού του ΕΣΥ.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.