Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση σωματείων για την αστυνομική βία και τρομοκρατία στις 17 Νοέμβρη


Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών και πολιτικών φορέων και οργανώσεων στις εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και αγώνα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Όλες οι συγκεντρώσεις οι οποίες έγιναν με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας που εκδηλώθηκε από το πρωί της 17ης Νοέμβρη και ως αργά το απόγευμα και με όλες τις μορφές. Ήταν η συνέχεια στον κατήφορο της κυβέρνησης, που οργάνωσε τις αστυνομικές εισβολές στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη (13/11/2020) για να συλλάβουν φοιτητές και φοιτήτριες και που αποφάσισε το χουντικό μέτρο της απαγόρευσης συνάθροισης άνω των τριών ατόμων. Ανήμερα της εξέγερσης έγιναν εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές ανθρώπων (μερικές από αυτές πριν καν γίνουν συγκεντρώσεις), εξυβρίσεις, συλλήψεις και ξυλοδαρμοί διαδηλωτών και διαδηλωτριών, ρίψεις νερού με τις αύρες, βεβαιώσεις εξοντωτικών προστίμων ακόμα και για «οργάνωση συγκέντρωσης» ύψους 3000 ευρώ. Από την αστυνομική βία που ασκήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, τη μηχανοκίνητη μονάδα ΔΡΑΣΗ σημειώθηκαν τραυματισμοί συναδέλφων με κάποιους από αυτούς να μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν το πρόσχημα, για το χτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί! Δεν διστάζει να δείξει τον ωμό αυταρχισμό της σε όλα τα επίπεδα.  Όμως, ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.
Απαιτούμε να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία όσοι/ες συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις για την 17η Νοέμβρη. Να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος τους. Απαιτούμε να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

Κλιμακώνουμε την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλοι στον αγώνα. Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία.

 
24/11/2020

……………………………………………………………………………………..

- Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)

- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

- Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

- Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού (ΣΣΜ)

- Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World A.E. – Καταστήματα Public

- Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)

- Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. (Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.)
- Σωματείο Εργαζομένων στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

- Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ