Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΙΝΑΠ για τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών

 


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία, αντί να προσλάβει αμεσότατα μόνιμο προσωπικό για όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
   

 Παρά τις καταγγελίες και από την ΕΙΝΑΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία, η 1η Υ.Πε. συνεχίζει τις απαράδεκτες μετακινήσεις. Πρόσφατο ακραίο παράδειγμα η μετακίνηση εννέα υγειονομικών από τον Άγιο Σάββα και άλλα νοσοκομεία αφήνοντας κενές και δυσαναπλήρωτες τις θέσεις των συναδέλφων.


Επισημαίνει μάλιστα ότι η μετακίνηση που προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, του αφαιρεί πρακτικά τη δυνατότητα άσκησης του έργου της εκπροσώπησης που του έχουν με δημοκρατικό τρόπο αναθέσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό αποτελεί εκδήλωση περιφρόνησης των διοικούντων προς το σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου και δυστυχώς θυμίζει πρακτικές άλλων  εποχών που έχουν οριστικά καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών.
    
Καλούμε την 1η Υ.Πε. και το υπουργείο Υγείας να ανακαλέσουν τις παραπάνω μετακινήσεις και να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των αναγκών με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με ταχείες διαδικασίες όπως κατ’ επανάληψη έχουμε προτείνει.