Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΠΣΑΠ: Στο απροχώρητο η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών


 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Tην ιδιότητα του ποδοσφαιριστή ως εργαζόμενου υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με αφορμή την εμφάνιση αρκετών περιστατικών όπου ακόμα και στοιχειώδη όπως η σίτιση και η στέγαση, δεν είναι εξασφαλισμένα.


Υπό τον τίτλο: «Να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του προβλήματος» o ΠΣΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μας και βρίσκεται στη δυσάρεστη, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέση να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.


Σε καθημερινή βάση πληροφορούμαστε από μέλη μας για εξόφθαλμες περιπτώσεις όπου καταπατώνται τα δικαιώματά τους και παράλληλα, ενημερωνόμαστε πως πολλοί εξ’ αυτών εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις αποχής παικτών από τις προπονήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκτησαν μορφή χιονοστιβάδας και συνεχώς, όλο και περισσότερες ομάδες προστίθενται στη μακρά σχετική λίστα».



Ο Π.Σ.Α.Π. στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι: «στέκεται δίπλα στους συναδέλφους μας που δοκιμάζουν τις αντοχές τους και πολλές φορές, η κατάστασή τους αγγίζει τα όρια του βιοποριστικού προβλήματος.

Μάλιστα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που παίρνει τρομακτικές διαστάσεις και ο ποδοσφαιριστής από πρωταγωνιστής του αθλήματος τείνει να μετατραπεί σε επαίτη, ώστε να διασφαλίσει τα προς το ζην, τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του.
Ως συνδικαλιστικό όργανο όλων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ελλάδος, βρισκόμαστε όποτε και όπου μας ζητηθεί στο πλευρό των μελών μας. Πλέον ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν κάτι ανάλογο.

Απαντες καλούνται να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος που μαστίζει μεγάλο μέρος του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου και σταδιακά, να μπουν οι βάσεις ώστε να ζήσουμε ξανά ως χώρα στιγμές ανάλογες με εκείνες του 2004. Πριν από 14 χρόνια η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρέπει να έχει ποδόσφαιρο αντίστοιχο του τίτλου που την ακολουθεί…».