Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Διαγόρας Ικαρίας - Αιγέας Πλωμαρίου: 39-66 (κορασίδες) - φωτορεπορτάζ



Τον τρίτο της αγώνα έδωσε η ομάδα του Διαγόρα Ικαρίας, επί αθηναϊκού εδάφους στο κλειστό γήπεδο του Μετς.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ 


Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Διαγόρας ξεκίνησε δυνατά με σκορ 5-2 υπέρ του αλλά στο -6.00 ήταν πίσω με 5-6 και στο -5.00 με 5-10 για να λήξει το δεκάλεπτο με 7-20. Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι πολλοί αιφνιδιασμοί και τα κλεψίματα από τον Αιγέα Πλωμαρίου, που σημείωσε 10 πόντους μόνο από αυτά.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτριες του Αιγέα έδειξαν ότι έχουν και καλό αριστερό χέρι στα μπασίματα και τα λέι απ. Έτσι το δεκάλεπτο έληξε με 11-34.

Καλύτερο ήταν για το Διαγόρα το τρίτο δεκάλεπτο που σημείωσε την καλύτερη επιθετική του επίδοση και έκανε πιο πιεστικά μαρκαρίσματα και έτσι έληξε με 29-48.

Πιο ελεύθερο μπάσκετ παίχτηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό της Ευγενίας Χαϊντούτη του Διαγόρα, όταν έπεσε άσχημα στο παρκέ για να μεταφερθεί μετά τη λήξη του αγώνα για εξετάσεις στον ώμο και το χέρι. Το παιχνίδι έληξε με 39-66. Οι φίλοι του Διαγόρα χειροκρότησαν και πάλι την ομάδα και έδωσαν το παρόν στο Μετς, ενώ υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας ήταν στα πλαίσια του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συμμετοχή μιας μικρούλας αθλήτριας του Αιγέα, τη βλέπετε και σε κάποιες φωτο, με τους φίλους του Διαγόρα να φωνάζουν στις παίκτριες της ομάδας τους "προσέξτε το μικράκι" για να μην το χτυπήσουν στα μαρκαρίσματα. Σε άλλα αθλήματα αυτά ούτε να τα φανταστεί κανείς δεν μπορεί αφού επικρατούν συνθήματα της εποχής των μονομαχιών στο Κολοσσαίο.



Νωρίτερα τα Χανιά, που είναι με διαφορά η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο συνέτριψε με 66-20 τον Περιστερώνα Τήνου. Φτάσαμε λίγο πριν τη λήξη, φωτο όμως προλάβαμε να βγάλουμε.

Μας άρεσε πολύ που στο τέλος οι δύο ομάδες φωτογραφήθηκαν μαζί και πανηγύρισαν μαζί, γιατί αυτός είναι ο αθλητισμός της φιλίας και της συνεργασίας και όχι τα κουμπούρια και οι μπράβοι.