Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Περιστέρι - Χολαργός: 78-82 για το πρωτάθλημα της Α2

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ντέρμπι που παρακολουθήσαμε με τον Ικαριώτη κόουτς Ζαχαρία Παρήμερο, μεταξύ του Γ.Σ. Περιστερίου (πρώτο στη βαθμολογία) με τον Χολαργό (δεύτερος), αφού ενώ όλα έδειχναν μία άνετη νίκη, στο τέλος οι φιλοξενούμενοι το γύρισαν και έφυγαν με το διπλό. Τα 12 τρίποντα του Χολαργού είναι ένδειξη ότι δεν ήθελε να πάει το παιχνίδι στη ρακέτα όπου το Περιστέρι υπερτερούσε σημαντικά.



Επίσης ο σούπερ σκόρερ των γηπεδούχων και της κατηγορίας, Κλαρκ, έχασε κάποιες κρίσιμες βολές στο τέλος και έτσι οι αντίπαλοι απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο και τελικά το έκαναν και πραγματικότητα.
Στα τρια πρώτα δεκάλεπτα, οι πάντες θα έπαιζαν και στοίχημα όχι για τη νίκη του Περιστερίου, αλλά για το ποιό θα ήταν το εύρος της, αφού έφτασε και στο  +19 (57-48) στο 25'.

Εκεί που στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά ήταν στους 7 πόντους, κάποιες χαμένες επιθέσεις για το χαλαρωμένο αγωνιστικά, Περιστέρι και κάποιες επιτυχείς για το Χολαργό, έφεραν τις δύο ομάδες σε απόσταση αναπνοής και έτσι το άγχος μεταφέρθηκε στους γηπεδούχους και στους πολυπληθείς φίλους τους.

Ήταν η πρώτη ήττα του Περιστερίου αυτή που σημειώθηκε στην 25η αγωνιστική.

Την επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 11/4) το Περιστέρι πάει στον τέταρτο της βαθμολογίας Απόλλωνα Πάτρας και ο Χολαργός υποδέχεται τον τρίτο Ηρακλή.

Tα δεκάλεπτα: 21-18, 47-36, 62-51, 78-82