Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Δύο προτεινόμενα ψηφίσματα για το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με αφορμή το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ που θα συνεδριάσει το Σάββατο 20 Απριλίου, κατέθεσα δύο προτεινόμενα ψηφίσματα. Για το αν θα περάσουν ως έχουν, αν θα τροποποιηθούν ή αν θα απορριφθούν, καθώς και ποιοί θα ψηφίσουν τι, θα ενημερωθείτε μετά το τέλος της διαδικασίας. Όπως βέβαια και για τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν.

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Tο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ συντάσσεται με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, στα δίκαια αιτήματά της προς τη διοίκηση της ΕΡΤ για καθημερινή μετάδοση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων στις 21:00 στη Νοηματική με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα, καθώς και για όποια άλλη αντίστοιχη και προβλεπόμενη και από τη νομοθεσία σχετική ρύθμιση για διευκόλυνση προσβασιμότητας στο αγαθό της ενημέρωσης. Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ χωρίς χρονοτριβή να ανταποκριθεί για την παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών προς άτομα με προβλήματα ακοής.



ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τα συνεχόμενα φαινόμενα στοχοποίησης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στα πλαίσια ενός παιχνιδιού δημιουργίας εντυπώσεων λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, αλλά ενδεχομένως και ευρύτερων σχεδίων που έχουν στόχο να πλήξουν την ίδια την ύπαρξη του δημόσιου φορέα, όπως  δυστυχώς είχε συμβεί στο παρελθόν.

Καλούμε:

-Nα σταματήσει το εργασιακό μπούλινγκ σε βάρος των εργαζομένων

-Να καλυφθούν από κυβέρνηση – διοίκηση της ΕΡΤ τα κενά που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις και έχουν οδηγήσει στην εργασιακή εξουθένωση του εναπομείναντος προσωπικού.

-Να ενισχυθεί η εσωτερική παραγωγή ενημερωτικού έργου και να «ξεπαγώσουν» δουλειές που έχουν γίνει με τα χρήματα του ελληνικού λαού, μέσα από το ανταποδοτικό τέλος και παραμένουν σε εκκρεμότητα επεξεργασίας ή προγραμματισμού μετάδοσης. Διαφορετικά ενισχύεται με τεχνητό και έμμεσο τρόπο η είσοδος ιδιωτών με εξωτερικές παραγωγές και αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του φορέα.

-Να καταβληθούν επιτέλους οι δεδουλευμένες αποδοχές του 2012-2013 (πρόσθετα, αργίες, νυχτερινά) που με διάφορα προσχήματα καθυστερούν αδικαιολόγητα.

-Να αποφασίσει επιτέλους η διοίκηση της ΕΡΤ ότι στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής, θα αντιμετωπίζονται όχι σαν "νόμιμο πολιτικό κόμμα", αλλά σαν υπόδικη εγκληματική οργάνωση, όπως ομόφωνα τη χαρακτήρισε το τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, αλλά και αποφάσεις άλλων φορέων όπως πχ το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας που δεν της παραχωρεί χώρους, πρακτική που εφάρμοσε και ο Δήμος Πατρέων και δικαιώθηκε δικαστικά, αλλά και η Βουλή που της πάγωσε τη χρηματοδότηση.