Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Δεν θα πλήξουμε την Κυριακή 14 Απριλίου

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα συνεδριάσει το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Μεταξύ των θεμάτων είναι και η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕΣΥ και των δημοσιογραφικών ενώσεων της περιφέρειας, από τη μία μεριά, με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από την άλλη.


Η ΕΣΗΕΑ προωθεί ένα κακέκτυπο ΣΣΕ για τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, δημοτικά ΜΜΕ, Αθηναϊκό Πρακτορείο) που όμως έχουν πανελλαδική διάρθρωση.

Ένα πρώτο επίπεδο διαμάχης είναι ποιός έχει το δικαίωμα να υπογράφει ΣΣΕ για όλη την Ελλάδα και να γίνεται ομοτράπεζος  με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Το πολιτικά ενδιαφέρον είναι ότι οι σκληρά αντιμαχόμενοι των πλειοψηφιών ανήκουν στα ίδια κόμματα (συγκυβερνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), αλλά από ότι φαίνεται σε άλλα "χωριά". Aφήστε που στη ΝΔ έχουν διασπαστεί και οργανωτικά από τη μία σε "ακραιφνείς δεξιούς" και από την άλλη οι κατηγορούμενοι από τους πρώτους, για συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖαίους.

Ένα δεύτερο επίπεδο είναι η ουσία της υποτιθέμενης ΣΣΕ, που οι αντιμαχόμενες πλειοψηφίες δεν το θίγουν και μένουν μόνο στο ποιός θα είναι ο συνομιλητής με την εξουσία. Υπάρχουν βέβαια και οι δυναμικές μειοψηφίες. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Δεν θα πλήξουμε την Κυριακή, δυστυχώς θα χάσουμε το γήπεδο, αλλά και στην ΠΟΕΣΥ έχουν να γίνουν σκληρά τάκλιν....


Y.Γ. κι ενώ τα ξεκατινιάσματα άλλα δημόσια και άλλα παρασκηνιακά συνεχίζονται, για να αγοράσουν χρόνο πήγαν τη συνεδρίαση μία βδομάδα μετά στις 20/4 ενώ ήδη έχουν βγει τα προγράμματα εργασίας μέχρι και το Πάσχα-Πρωτομαγιά. Έτσι και πόσο έχουν ξεκόψει από τους χώρους εργασίας δείχνουν και τη συμμετοχή δυσκολεύουν, αφού οι προγραμματισμοί για παρουσίες είχαν γίνει για τις 14/4. Τα μέλη του γενικού συμβουλίου δεν έχουν ούτε συνδικαλιστικές άδειες, ούτε διευκολύνσεις.