Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

«Μετανάστες εργάτες γης: καθεστώτα εξαίρεσης στην εργασία και στην κινητικότητα»


 Οι εκδόσεις Άπαρσις και ο συγγραφέας Απόστολος Καψάλης καλούν σε συμμετοχή στη συζήτηση που διοργανώνει η Κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Μετανάστες εργάτες γης: καθεστώτα εξαίρεσης στην εργασία και στην κινητικότητα».

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 18.30

Κήπος του Παντείου Πανεπιστημίου

Αλεξάνδρου Πάντου 12, Καλλιθέα

Εισαγωγική προσφώνηση:

Καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών

Εισηγήσεις:

Καθηγητής Γιάννης Κουζής, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

Δρ. Όλγα Λαφαζάνη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Συντονισμός:

Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ο Απόστολος Καψάλης (Αθήνα, 1975) είναι πτυχιούχος Νομικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Εργατικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Πρόσφατα εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Πάντειο Πανεπιστήμιο), όπου νωρίτερα είχε ολοκληρώσει διδακτορικές και μετα-διδακτορικές σπουδές σε θέματα εργασίας και μετανάστευσης.

Εκτός από αυτό το Τμήμα διδάσκει επίσης εργασιακές σχέσεις και μεταναστευτική πολιτική στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ το 2015 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Μελέτες, έρευνες, πολιτικά και επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή, έντυπα και ηλεκτρονικά, περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Επίσης εργάστηκε στην ΕΡΤ και στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Φιλία.