Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η ΟΕΝΓΕ για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο Δήμο Αλίμου

 


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 10 Μάϊου 2023

Α.Π:13032

ΠΡΟΣ:

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ

ΜΜΕ

Τη Δευτέρα 15 Μάη 2023 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η έφεση του Βασίλη Γκιτάκου, γραμματέα του ΣΟΜΕΔΠ, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην καταδικαστική απόφαση 9μηνης φυλάκισης με αναστολή, επειδή υπερασπίστηκε μαζί με εργαζόμενους του δήμου, συνδικαλιστές, συνδικάτα και φορείς της πόλης, συναδέλφισσα που απειλούσε η δημοτική αρχή Αλίμου με απόλυση.

Μαζί εκδικάζεται και η έφεση της δημοτικής αρχής Αλίμου κατά άλλων τριών συνδικαλιστών, Κατερίνας Γιαννούλια (πρ. μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ), Μάριου Κατσουρού (πρ. μέλους του ΓΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ) και Γιάννη Καπράλου (πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Αλίμου), στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον ίδιο λόγο. Άλλωστε την τότε απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής αρχής Αλίμου να ασκήσει συνδικαλιστική δίωξη με μηνύσεις ενάντια στους/στις τρεις συνδικαλιστές/ριες, την είχαμε καταγγείλει ως ΟΕΝΓΕ μαζί με δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία απαιτώντας την αθώωσή τους.

Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές που τώρα προσπαθούν να ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, χάνουν τη φωνή τους στα χιλιάδες εργοδοτικά εγκλήματα που προκαλούν, στις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, γεννώντας νεκρούς και σακατεμένους, αλλά τη βρίσκουν στεντόρεια όταν πρόκειται να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση διώκοντας ποινικά συνδικαλιστές και συνδικάτα για τη δράση και τον αγώνα τους.

Ο στόχος της δημοτικής αρχής Αλίμου είναι ο ίδιος με τον στόχο της κυβέρνησης, που με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό και αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη θέλουν να απαλλαγούν από τους αγωνιστές συνδικαλιστές και τα ταξικά συνδικάτα, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό. Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά αντίθετα τέτοιες ενέργειες πεισμώνουν και δυναμώνουν το εργατικό κίνημα.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους συναγωνιστές συναδέλφους, αγωνιζόμαστε μαζί τους και απαιτούμε την πλήρη αθώωσή τους.