Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΕΣΔΟΓΕ: Ανιστόρητες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

 


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://esdoge.gr/

Αθήνα 12 Μαΐου 2023

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος μας καλεί να ξεχάσουμε τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα (αποζημιώσεις στα θύματα, επανορθώσεις στο κράτος για τις καταστροφές και τη λεηλασία του πλούτου, έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και επαναπατρισμός των αρχαιολογικών  - πολιτιστικών θησαυρών), τις οποίες θεωρεί ένα παρωχημένο θέμα, που κατ’ αυτόν ανήκει στο παρελθόν!!!


Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί μνημείο κυνισμού και ιστορικού αναθεωρητισμού προσβάλλοντας κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων της Κατοχής. Επιχειρεί, δε, να κουρελιάσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, τις ρηματικές διακοινώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας (14.11.1995, 4.6.2019, Ιανουάριος 2020), τις διαχρονικές δηλώσεις των Προέδρων της Δημοκρατίας, των Πρωθυπουργών και των Υπουργών Εξωτερικών. Τέτοια δήλωση γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία από Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο και συνιστά μείζον ατόπημα! Συνιστά, μάλιστα, για το γερμανικό κράτος έναν απροσδόκητο και ιδανικό μοχλό στήριξης της ενορχηστρωμένης εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να πείσει τους απογόνους των θυμάτων να ξεχάσουν τις αποζημιώσεις και να αρκεστούν σε πράξεις ελεημοσύνης, τις οποίες η Γερμανία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης της θεσμικής και δημοκρατικής τάξης ανακαλώντας ρητώς και κατηγορηματικώς τις επαίσχυντες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σκέρτσου. Οφείλει, δε, να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση αυτή, αν δεν υπάρξει άμεση και ρητή επανόρθωση, θα αξιοποιηθεί από τη γερμανική πλευρά σε διεθνή φόρα εις βάρος των εθνικών μας δικαίων. Αναμένουμε επίσης και την τοποθέτηση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.   


Δεν δικαιούται κανείς να «ξεχνά» ότι κατά τη διάρκεια της Κατοχής η χώρα μας υπέστη μία ανείπωτη τραγωδία, στα όρια της γενοκτονίας για την οποία η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ αρνείται με αυθαίρετο και αλαζονικό τρόπο να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη και να εκφράσει την έμπρακτη μεταμέλειά της. Η Ελλάδα ουδέποτε αποζημιώθηκε και ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της, οι οποίες παραμένουν «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Συνεπώς, η Ελληνική Δημοκρατία έχοντας στο πλευρό της το Διεθνές Δίκαιο έχει χρέος να επιδείξει αποφασιστικότητα, σθένος και συνέπεια στη διεκδίκηση, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά και δικαστικά μέσα! Κάθε άλλη στάση προσβάλλει την αγωνιστική Ιστορία της χώρας μας, ζημιώνει τα εθνικά μας δίκαια και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ