Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση από την 5μελή επιτροπή ιατρών ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 04/10/22


Η σημαντική συμμετοχή εργαζομένων από το νοσοκομείο μας όλες αυτές τις ημέρες, με αποκορύφωμα την απεργία της Τετάρτης 28/09 όπου πάνω από 100 γιατροί δηλώθηκαν απεργοί, έστειλε ένα μήνυμα ότι εμείς ως εργαζόμενοι δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση αυτήν. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, την υγεία που αξίζει στα παιδιά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για εμάς. 

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας κάτω από τις κινητοποιήσεις  μας και την γενικότερη κατακραυγή γονέων και λοιπών εργαζομένων πιέστηκαν και προκήρυξαν 5 μόνιμες θέσεις ιατρών, στο αναισθησιολογικό, στο μικροβιολογικό και στο καρδιολογικό. Είναι το πρώτο βήμα για την συνέχιση του αγώνα μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ξέρουμε καλά πως αν δεν κινητοποιούμασταν δεν θα είχαν γίνει ποτέ αυτές οι προκηρύξεις καθότι οι πρώτες απαντήσεις που είχαμε πάρει από την διοίκηση ήταν μετακινήσεις ιατρών ή συμβάσεις με ιδιώτες.

Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιωθούν από τον ίδιο τον Υπουργείο Υγείας, ο οποίος χθες μίλησε ξεκάθαρα για μελλοντικές συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς ώστε να τους προσελκύσει! Διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε πρόσληψη ιδιωτών που θα καλύψει χρόνια κενά θέσεων που έχουν δημιουργηθεί συνειδητά από τις κυβερνήσεις. Θέλουμε τα νοσοκομεία μας επανδρωμένα με μόνιμο, σταθερό προσωπικό όχι εργαζόμενους που θα εναλλάσσονται μια στον ιδιωτικό ,μια στον δημόσιο τομέα. Αυτή η κατεύθυνση όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικά κριτήρια , «μπαλώματα» θέσεων ώστε να κουκουλωθεί το πρόβλημα.

Μας εξοργίζει επίσης η κυνική διαπίστωση από τον Υπουργό ότι τα 3000 παιδιά στην λίστα αναμονής χειρουργείων είναι πλασματικό νούμερο καθότι οι μισοί χειρουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα! Σωστά.. Μήπως πρέπει να χαιρόμαστε που τα τεράστια κενά στο νοσοκομείο μας ώθησαν τα παιδιά να χειρουργηθούν ιδιωτικά και τους γονείς να χρυσοπληρώσουν μια επέμβαση που μπορούσε να γίνει σε εμάς?? Ο Υπουργός παραδέχτηκε τελικά ότι ,με την πολιτική που εφαρμόζει και αυτός και οι προηγούμενοι, ξεγυμνώνει τα νοσοκομεία από προσωπικό για να πλουτίσουν οι ιδιώτες. 

Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε! Δείξαμε ότι ο ενωμένος μας αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα! Μαζί με τους συναδέλφους μας από το Αγλαΐα Κυριακού, από το Παίδων Πεντέλης, από αλλά νοσοκομεία και συλλόγους γονέων θα είμαστε εδώ! Ήδη προχωρήσαμε χθες σε συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων  Αττικής και καλέσαμε σε συντονισμό των δυνάμεων μας!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία 20/10  και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9/11! Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα!

5μελής επιτροπή ιατρών ΕΙΝΑΠ

Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»