Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΓΝ Παμμακάριστος

 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 3/12 ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ.

               

Την Παρασκευή 3/12 στις 10:00 π.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου ενάντια στην υποστελέχωση, την έλλειψη ιατρών σε βασικές ειδικότητες και τη συνολική υποβάθμιση του Γ.Ν. Παμμακάριστος. Μίλησαν εκ μέρους του Συλλόγου η πρόεδρος  Σταθακάρου Τασία, νοσηλεύτρια λοιμώξεων, και η Μανιατάκου Μαρία, παθολόγος. Τα αιτήματα αιχμής ήταν η επιστροφή των ειδικών ιατρών που είναι σε μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία, η άμεση ενίσχυση του Παθολογικού με παθολόγους και πνευμονολόγους εφόσον νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19, η ενίσχυση του Ακτινολογικού με ακτινολόγους, η επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψης ιατρών για θέσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί, η προκήρυξη όλων των κενών  οργανικών θέσεων ιατρών, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (35% των εργαζομένων του νοσοκομείου), η άρση της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους (16). Επίσης αίτημα του Συλλόγου είναι η απεμπλοκή του νοσοκομείου από τον εμβολιασμό και η ένταξή του στις δομές ΠΦΥ, καθώς και η μη μετατροπή εκ νέου του Γ.Ν. Παμμακάριστος σε αποκλειστικής νοσηλείας κορωνοιού, ενδεχόμενο που αναφέρεται από την ΥΠΕ, διότι η εμπειρία έδειξε ότι ανάλογη πρακτική επέφερε επιπλέον υποβάθμιση.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Παντελής Τάκης, από την ΠΟΕΔΗΝ, και ο Αλωνιστιώτης Θοδωρής, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, οι οποίοι δήλωσαν την αλληλεγγύη τους και την στήριξη των ομοσπονδιών στα αιτήματα των εργαζομένων. Επίσης δυναμικό παρών έδοσαν  κάτοικοι της περιοχής. Παρέμβαση έκανε η πρόεδρος από το Στέκι εργαζομένων και νεολαίας Πατησίων-Κυψέλης Ζαγαρέλου Τούλα, ενώ παρουσία είχαν και μέλη του Χώρου κινημάτων Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα τέθηκε σε ισχύ απόφαση της 1ης ΥΠΕ για αύξηση των διατιθέμενων κλινών για νοσηλεία ασθενών με Covid-19 στις 75, οπότε συνυπολογίζοντας τις 35 κλίνες του Παθολογικού ο συνολικός αριθμός κλινών ανήλθε στις 110 για ένα μόνο τμήμα χωρίς αύξηση των ιατρών. Παράλληλα με απόφαση της 1ης ΥΠΕ λειτουργεί πλέον και νέα εμβολιαστική γραμμή στο νοσοκομείο (3 συνολικά).
                    
                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΝΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασία Σταθακάρου                           Δικαίος-Αναστάσιος Κοκκινάκης