Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αθλούμενοι/ες στο Αττικό Άλσος: Όχι στον συνεχιζόμενο περιορισμό της ελεύθερης άθλησης


Από τον λογαριασμό στο FB που διατηρούν οι Αθλούμενοι/ες στο Αττικό Άλσος

- Όχι στον συνεχιζόμενο περιορισμό της ελεύθερης άθλησης!
- Να τερματιστεί η σκανδαλώδης παραχώρηση – δώρο στον ΟΑΝΙ των τεσσάρων γηπέδων τένις. Ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλες/ους!
Στις 06/12, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα, ο Ο.Α.Ν.Ι. ανάρτησε επιτέλους έναν πίνακα, στον οποίο φαίνονται οι ώρες δωρεάν κράτησης γηπέδων για ατομική άθληση, καθώς και οι ώρες δωρεάν μαθημάτων.
 

Στον πίνακα αυτό όμως δεν αναγράφονται οι ώρες χρήσης των γηπέδων από τον Όμιλο! Είναι προφανές επομένως ότι ο Όμιλος δεν θέλει να είναι προσβάσιμο και γνωστό το πόσες ώρες επί πληρωμή χρήσης των γηπέδων διατηρεί για ιδία χρήση, και ιδίως τις απογευματινές ώρες.
 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το διαμόρφωσε ο Όμιλος αυτοτελώς. Ούτε η Επιτροπή Παρακολούθησης, αλλά ούτε και η Γ.Γ.Α. φαίνεται να έχουν συμμετάσχει στην διαμόρφωση του προγράμματος. Είναι προφανές ότι ο Ο.Α.Ν.Ι. λειτουργεί εν λευκώ και ότι του έχουν παραδοθεί τα κλειδιά των γηπέδων, χωρίς να τον ελέγχει κανείς!

 Τι συμπεραίνουμε από το πρόγραμμα; Αυτά που είχαμε ήδη διαπιστώσει και αναφέρει σε προηγούμενες ανακοινώσεις:
• Έχει σχεδόν γίνει αδύνατη η δωρεάν κράτηση κατά τις ώρες αιχμής (18:00 - 22:00). Ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2021, τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή, υπήρχαν συνολικά 40 ώρες δωρεάν κράτησης για τις συγκεκριμένες ώρες, τώρα υπάρχουν 17, δηλαδή μειώθηκαν κατά 60%! 

• Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν 24 ώρες δωρεάν μαθημάτων και μάλιστα κάθε ώρα μαθήματος γινόταν σε 2 γήπεδα, άρα 4 αθλούμενοι ανά γήπεδο, τηρώντας και τους περιορισμούς Covid. Τώρα προβλέπονται 26 ώρες δωρεάν μαθημάτων με 8 αθλούμενους σε ένα γήπεδο. Δηλαδή όχι μόνο δεν προέκυψε κάποιο αξιόλογο όφελος για τους πολίτες, αλλά αυξήθηκε ο συνωστισμός στα γήπεδα!
• Συνολικά, ενώ πριν διαθέτονταν 344 ώρες για δωρεάν κράτηση την εβδομάδα, τώρα διατίθενται μόνο 170 (μείωση 50%)!
• Ο Όμιλος κράτησε για τον ίδιο 196 ώρες επί πληρωμή χρήσης!
• Ειδικότερα για τις απογευματινές ώρες 15:00 – 22:00 υπάρχουν διαθέσιμες 55 ώρες, ενώ προηγουμένως υπήρχαν 112 και οι υπόλοιπες 48 ώρες στα γήπεδα 1, 2 χρησιμοποιούνταν από τη γυμνάστρια της ΓΓΑ.
• Αρκετός κόσμος λόγω εργασίας έπαιζε το πρωί, τις ώρες 7:00 - 8:30. Πλέον, η πρόσβαση είναι αποκλεισμένη καθώς τα γήπεδα είναι κλειδωμένα, ενώ πολλές φορές η γραμματεία δεν προσέρχεται στην ώρα της.
Άρα ευλόγως προκύπτουν τα ερωτήματα: Για ποιο λόγο παραχωρήθηκαν τα γήπεδα στον Ο.Α.Ν.Ι.; Για να τοποθετήσει 4 κάδους σκουπιδιών και δύο λιόπανα; Ποιο είναι το κοινωνικό όφελος από αυτή την σκανδαλώδη παραχώρηση;
Οφείλουμε, επίσης, να τονίσουμε, την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕΣΥ), αφού οι προφορικές δεσμεύσεις στην 24η συνεδρίαση για:
α) την αντικατάσταση μέλους της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΓΓΑ με μέλος της αντιπολίτευσης και
β) την ενεργοποίηση της αδρανούς επιτροπής και την πρόθεση να φέρει το πόρισμά της εντός ενός μήνα (μέχρι τις 3/12), σχετικά με το αν ο Ο.Α.Ν.Ι. υλοποιεί ορθά την Προγραμματική Σύμβαση
δεν έχουν υλοποιηθεί, ούτε αναφέρεται στην απόφαση 159/2021 του ΠΕΣΥ οποιαδήποτε δέσμευση επί των παραπάνω.
 

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να επισημάνουμε την αδιαφορία και της Γ.Γ.Α., που σχεδόν 3 μήνες μετά την από 20/9/21 αναφορά μας, δεν μας έχει απαντήσει σε όσα αιτηθήκαμε (επιστολή 117 αθλούμενων), κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 2690/99, αλλά και σχετικών διατάξεων του Συντάγματος. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη καταθέσει σχετική αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και θα ακολουθήσει καταγγελία προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
 

Διαπιστώνουμε και πάλι, επομένως, ότι το νέο καθεστώς είναι εμφανέστατα δυσμενέστερο για τους πολίτες και ότι ο Όμιλος περιορίζει αισθητά την ελεύθερη και δωρεάν άθληση!
Για αυτό και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:
• τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (απόφαση Οικ. Επιτρ. 135/19-1-21), ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους.
• την υπογραφή νέας Σύμβασης με την ΓΓΑ και επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, ώστε να ανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.
 

Αθλούμενοι/ες στο Αττικό Άλσος