Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Μία νέα χρονιά με πολλλά - πολλά θεματικά αφιερώματα


...«μεζές» από τα αφιερώματα για το 2022. Στις 15 Γενάρη θα μάθετε για συνδικαλιστές του Μεσοπολέμου και μετέπειτα αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που ήταν και μεγάλοι μπαλαδόροι όπως στη φωτο που βλέπετε. Περισσότερα του χρόνου...

 Μία χρονιά φεύγει και για το Blog και μία άλλη ανοίγεται μπροστά μας. Στον απολογισμό μας θα κρατήσουμε σαν την επιλογή που μας γέμισε ψυχικά, τα αφιερώματα ειδικά στα θέματα κοινωνικής-πολιτικής ιστορίας του αθλητισμού, που παρουσιάζαμε κάθε Σάββατο. 

Με τη θεματική ασχολιόμαστε χρόνια, αλλά την επιλογή να την οργανώσουμε καλύτερα και να την παρουσιάζουμε σε σταθερή εβδομαδιαία βάση και όχι περιστασιακά, την πήραμε στην αρχή της καραντίνας του 2020, την εφαρμόσαμε και ακολούθως το 2021 προέκυψε με τη δουλειά που είχε γίνει η αναβάθμισή της, που μας έδωσε τη δυνατότητα να την κρατήσουμε για όλο το 2021 και να βάλουμε βάσεις και για όλο το 2022.

Τη χρονιά που φεύγει κυριολεκτικά απολαύσαμε το χρόνο που αφιερώσαμε στην οργάνωση αυτής της θεματικής.

Είναι τέτοιο το εύρος των στοιχείων που έχουμε, ώστε ακόμα και αν δεν κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας (θεωρητικά πάντα για δεν σκοπεύουμε να τεθούμε σε αγρανάπαυση - το αντίθετο θα λέγαμε), είναι εξασφαλισμένα ήδη τα αφιερώματα για άλλον ένα χρόνο, για όλο το 2022. 

Μέσα από την επιλογή γνωρίσαμε ενδιαφέροντες ανθρώπους, αποκτήσαμε πρόσβαση σε στοιχεία και όλα αυτά έξω από τον τυπικό εργασιακό μας χρόνο στον εργασιακό μας χώρο, αφού η επιλογή προέκυψε από δικιά μας πρωτοβουλία και όχι από επαγγελματική ανάθεση. 

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε και τη νέα χρονιά, δηλαδή σε λίγες ώρες, αφού η Πρωτοχρονιά πέφτει Σάββατο, την ημέρα των αθλητικών αφιερωμάτων (οι Κυριακές συνήθως αφιερώνονται στην Εθνική Αντίσταση ή σε άλλες θεματικές) και μας χαροποιεί γιατί με το έμπα του 2022 ξεκινάμε με ανάρτηση του συγκεκριμένου θεματικού κύκλου.

Υποσχόμαστε ακόμα καλύτερα αφιερώματα για το 2022, με πλούσιο αρχειακό υλικό και σπάνιες φωτο.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας, όχι μόνο μέσω της ανάγνωσης και διάδοσης των αφιερωμάτων, αλλά και για τις υποδείξεις, προτάσεις, στοιχεία που κατά καιρούς μας κάνετε γνωστά και μας βοηθούν. 

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με Υγεία και δύναμη για συλλογικές δράσεις.