Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η Β’ Παθολογική κλινική στο «Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο» - Αγία Όλγα


ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΗΣ Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

 
Υπό κατάρρευση βρίσκεται η Β’ Παθολογική κλινική μετά την επικείμενη παραίτηση του συνόλου σχεδόν των ειδικευόμενων εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας! Επιπλέον αναμένεται η αποχώρηση και δύο ειδικευμένων λόγω συνταξιοδότησης και διορισμού σε άλλο νοσοκομείο. Δημιουργείται έτσι τεράστιο πρόβλημα, αφού η λειτουργία της κλινικής θα είναι εξαιρετικά επισφαλής, όχι μόνο για την εφημέρευση, αλλά και την τακτική λειτουργία, με τους εναπομείναντες ειδικούς παθολόγους να μην μπορούν αντικειμενικά να ανταπεξέλθουν στον όγκο των ασθενών, ειδικά αν πάρουμε υπόψη ότι μια παθολογική κλινική μπορεί να νοσηλεύει 70- 80 περιστατικά. 
 
Τα κενά αυτά προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα με τις αναστολές εργασίας, ειδικά όσον αφορά τα εργαστήρια και με τις μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλα νοσοκομεία (ακτινολόγος στο “Παμμακάριστος”, εντατικολόγος για δεύτερη φορά στο ΚΑΤ!). 
 
Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα κινδυνεύει η υγεία των ασθενών και η ασφάλεια του προσωπικού!
Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται οι παθολογικές κλινικές εδώ και μήνες, με τους συναδέλφους να δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, ατελείωτες ώρες και με ελάχιστα ρεπό και άδειες, χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση. 
 
Η διοίκηση του νοσοκομείου αντί να δώσει απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους για ενίσχυση με προσωπικό και μείωση του φόρτου δουλειάς(παθολογική κλινική, covid-κλινική, ΤΕΠ, ιατρείο-covid) τους λοιδορούσε. 
 
Αντί να δίνει λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό, επιδίδεται σε “κυνήγι μαγισσών” με μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, σε πειθαρχικές ποινές με αστείες αφορμές, όπως έγινε με πρώην ειδικευόμενο της ίδιας κλινικής. Δικαιολογημένη και η αγανάκτηση των συναδέλφων μετα το γνωστό περιστατικό με τον προπηλακισμό της επιμελήτριάς τους και τη στάση της διοίκησης. 
 
Το υπουργείο, η ΥΠΕ και η Διοίκηση έχουν σοβαρότατες ευθύνες για αυτή την κατάσταση που θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.
 
Δεν έχουν ακούσει κανένα από τα αιτήματά μας και επιμένουν σε αυτή την εγκληματική πολιτική. Εδώ και τώρα να δώσουν βιώσιμη λύση για τη διατήρηση και λειτουργία των παθολογικών κλινικών, για να εξασφαλιστεί η υγεία των ασθενών, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλείας.
Λύση δε μπορεί να είναι η μετακίνηση ειδικευόμενων από τμήματα, όπως το καρδιολογικό κ.ά., με τους συναδέλφους να είναι ανάστατοι και “υπ’ ατμόν” προς παραίτηση σε μια τέτοια περίπτωση. 
 
Ούτε τα εντέλλεσθε για υπερεφημέρευση.
Δε θα το δεχτούμε. 
 
Να εξαιρεθεί η κλινική από τις γενικές εφημερίες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα
Να προσληφθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όσοι είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα, όσοι είναι επιλαχόντες για θέση επιμελητή Β Παθολογίας για κάλυψη των κενών μόνιμων θέσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνέλευση τη Τετάρτη 5/1 στις 1μμ στο αίθριο.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ
“ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ” Γ.Ν.Ν.Ι.