Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

BAYER & Monsanto: «Ο γάμος της κολάσεως»

 Aνακοίνωση από την Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Εργαζομένων στη Φαρμακοβιομηχανία
Οι ισχυρές ανακατατάξεις στον κλάδο του φαρμάκου και η «ανάπτυξη» που περίμεναν οι Αγορές ότι θα έρθει, ύστερα και από την εξαγορά της αμερικανικής Monsanto από τη γερμανική Bayer, τελικά… έφτασε και θέλει τους εργαζομένους να πληρώνουν το μάρμαρο από το «γάμο της κολάσεως», καθώς 12.000 χιλιάδες συνάδελφοι απολύονται, παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας μας αναμένεται να βρεθούν στον καιάδα της ανεργίας περίπου 40 εργαζόμενοι, με τις απολύσεις να επικεντρώνονται στα τμήματα των Services (ΙΤ, F&A, Procurement). Η δικαιολογία γνωστή: η χασούρα στα κέρδη, η πτώση των μετοχών…


Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «κληρονομιά» από τον πρώην αμερικανική αγροτοφαρμακοβιομηχανία του «κακού ονόματος» της εξαιτίας της χρήσης ουσιών που κατηγορούνται ότι προκαλούν καρκίνο, των 42.700 ανοιχτών προσφυγών, καταδικαστικών αποφάσεων, αλλά και των γεννητικών τροποποιημένων τροφίμων.
Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται κάπου αλλού: στις «βλέψεις» της εταιρείας, που βρίσκει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να διατηρήσει την κερδοφορία της εις βάρος των εργαζομένων, να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Άλλωστε, το πλάνο της γνωστό: διώχνουμε το μόνιμο προσωπικό και δίνουμε την διαχείριση των υπηρεσιών σε εξωτερικές εταιρείες, με τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο (outsourcing).

Κι αυτό, την ώρα που ο χορός των δισεκατομμυρίων γύρω από το φάρμακο καλά κρατεί και στη χώρα μας, με τους κολοσσούς, όπως η Bayer, να προωθούν με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίηση της υγείας, στρεφόμενοι όχι μόνο ενάντια στα δημόσια ταμεία αλλά κι ενάντια στη δημόσια υγεία.
Οι δικαιολογίες από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας είναι αβάσιμες. Η Bayer ήξερε τι έπαιρνε, αλλά παρόλαυτά αποφάσισε να κάνει την ακριβότερη εξαγορά της γερμανικής επιχειρηματικής ιστορίας. Ήθελε πάση θυσία να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στην αγροτοβιομηχανία και η Monsanto ήταν η μεγάλη της ευκαιρία, για υπερκερδοφορία τόσο εις βάρος των εργαζομένων όσο και εις

Η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Εργαζομένων στη Φαρμακοβιομηχανία, καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, απαιτεί από την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να διασφαλίσει το μέλλον όλων των εργαζομένων της με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι «το γάμο της κολάσεως» της, δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι στο έγκλημα που συντελείται εναντίον μας αλλά και δεν δεχθούμε να θεωρηθούμε ως υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για όλη αυτήν την κατάσταση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το εργασιακό μας μέλλον και να μας εκβιάζει με αυτό.
Καλούμε επίσης τα Σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να καταδικάσουν τις απολύσεις στην εταιρεία αλλά και τα Σωματεία στο φαρμακευτικό κλάδο σε μια ανοιχτή συζήτηση ως προς το μέλλον των φαρμακοβιομηχανιών στη χώρα μας.

Το φάρμακο, οι θέσεις εργασίας μας είναι κοινωνικό αγαθό και οι φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να έχουν ως στοχευμένη και προσανατολισμένη την έρευνα και την παραγωγή τους στην υπηρεσία της υγείας του λαού και όχι του κέρδους.