Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Nα σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr
Αθήνα 08-11-2019
ANAKOINΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σας Καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ…
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΑΜΗ –ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ «ΧΑΪΔΕΜΑ» ΤΗΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Καθημερινά εδώ και 10 μέρες γεμίζει το προαύλιο του νοσοκομείου μας με συναδέλφους από όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες ενάντια στην προκλητική στάση του Διοικητή και της Υποδιοικήτριας! Με τις κινητοποιήσεις μας και την τεράστιααλληλεγγύη των συναδέλφων μας από Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα κερδίσαμε πίσω τις 5 θέσεις επικουρικών που θακαταργούσε η Διοίκηση. Ο Δενδραμής ξαφνικά αλλάζει τη σύνθεση των 5 ειδικοτήτων ανακαλύπτοντας όψιμα καινούρια κενάσε άλλες ειδικότητες.  

Πρόκειται για μεθόδευση ώστε να απολυθεί ο ακτινολόγος πρόεδρος του σωματείου ,μίαπνευμονολόγος και ένας μικροβιολόγος, ακριβώς δηλαδή αυτοί -με πρωτοστάτη τον πρόεδρο Κώστα Καταραχιά-που αντιστάθηκαν μαζί με τους διευθυντές τους από την πρώτη ημέρα ενάντια στην παράνοια, την αλαζονεία και τηνχουντική συμπεριφορά του ανθρώπου που «διοικεί» το νοσοκομείο μας. Μία μεθόδευση που δεν φοβάται να αγνοήσειτις τρεις μέχρι στιγμής παρεμβάσεις του διοικητή της πρώτης ΥΠΕ αλλά και αυτήν του υπουργείου υγείας, παρεμβάσεις πουξεκαθάρισαν ότι κονδύλια υπάρχουν για να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων αλλά και ενδεχομένως και περισσότερωνεπικουρικών στον Άγιο Σάββα …
Όλο το προσωπικό διερωτάται πώς δεν ξηλώνεται αυτός ο διοικητής ακόμα, όλος ο κόσμος αναρωτιέται τι παιχνίδιπαίζει η ΥΠΕ και η κυβέρνηση αλλά και γιατί ανέχονται να τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένας γκεμπελίσκοςδιοικητής διορισμένος, στην τελική, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η απάντηση πλέον είναι ξεκάθαρη: πρόκειται για μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τον Δενδραμή για να τσακίσει τον συνδικαλισμό και να εξαφανίσει έναν πρωτοπόρο αγωνιστή της Αριστεράς προκειμένου να υλοποιήσει την εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου που μόλις ψήφισε και να σβήσει από τον χάρτη το αγωνιστικό και πάντα στην πρώτη γραμμή σωματείο μας.
Ταυτόχρονα δεν είναι τυχαίο ότι τις ίδιες μέρες ο διοικητής και η υποδιοικήτρια στοχοποιούν για πολλοστή φορά τοελαστικά εργαζόμενο προσωπικό, την σίτιση, την φύλαξη και την καθαριότητα, που έχουν πρωτοστατήσει όλα αυτά ταχρόνια στη μάχη να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία! Ξεχωρίζοντάς τους απ’ όλο το προσωπικό,ακολουθώντας την τακτική της σαλαμοποίησης και θεωρώντας τους εργαζόμενους Β ή και Γ κατηγορίας προχωρούν στην εφαρμογή συστήματος ελέγχου «εισόδου-εξόδου», βάζοντας μηχάνημα και ηλεκτρονικές κάρτες για να χτυπάνε!  
Ενώ επιστέγασμα αυτής της τακτικής είναι και οι πολλαπλές ΕΔΕ προς κάθε κατεύθυνση με τελευταίο κρούσμα την ΕΔΕ που διέταξε αυτή την βδομάδα προς τους εργαζόμενους στην φύλαξη επειδή «άφησαν» να χρησιμοποιηθεί το Αμφιθέατρο από τον Σύλλογο εργαζομένων και το Συντονιστικό Νοσοκομείων για να γίνει σύσκεψη συνδικαλιστών την προηγούμενη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση που είχαμε στο νοσοκομείο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ανοιχτή συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 11 Νοέμβρη 12πμ στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Κλιμακώνουμε με απεργία διαρκείας από την Τρίτη 12 Νοέμβρη μέχρι την τελική νίκη!
Οι μεθοδεύσεις και οι εκδικητικές απολύσεις ενάντια στο συνδικαλισμό δεν θα περάσουν!
Να ξηλωθούν όλοι οι υπεύθυνοι και οι υπεύθυνες. Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις τώρα!
Να μην παραλάβει και να μην κάνει χρήση κανείς την κάρτα «ελέγχου»!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ               ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ