Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Στα γήπεδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ξεκινήσαμε την Κυριακή μας το πρωί στο γήπεδο της Αλεπότρυπας και είδαμε την ιστορική ομάδα (έτος ίδρυσης 1924) του Κρόνου Αθηνών, να φιλοξενεί την ομάδα "Ιλίσσια 2004", με τελικό αποτέλεσμα 3-5.

Στο ημίχρονο ο Κρόνος ήταν μπροστά με 2-0, στην επανάληψη μείωσαν σε 2-1 τα Ιλίσσια, ακολούθως έχασαν το ανύπαρκτο πέναλτι που τους έδωσε ο απολύτως ανεπαρκής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διαιτητής και έκαναν την ανατροπή με 2-4.

Εκεί μείωσε ο Κρόνος σε 3-4 και τελικά ήρθε άλλο ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους για να γίνει το τελικό σκορ 3-5.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που μόχθησαν, αρκετοί μάθαμε ότι σπουδάζουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και άλλοι είναι μαθητές. Ήταν ένας αγώνας για την τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία της Αθήνας την Γ' ΕΠΣΑ.


Ο "Μπογδάνος" στη Νέα Ιωνία

To απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας για το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ, η τοπική ομάδα κέρδισε το Γ.Σ. Αργυρούπολης με 3-1. Ημίχρονο 0-0 και μετά 1-0, 1-1-, 2-1, 3-1 η διακύμανση του σκορ.

Στα αξιοσημείωτα η απαίτηση του παρατηρητή να κατέβει πανό των φίλων των γηπεδούχων που έγραφε Ερντογάν, Νετανιάχου, Φράνκο, Κεμάλ, Χιροχίτο, Χίτλερ, φονιάδες των λαών.
Το πανό δεν ήταν ορατό από όλη την κερκίδα αφού ήταν στη μία της άκρη και έτσι μετά τη διακοπή του αγώνα μέχρι να κατέβει, οι φίλαθλοι ρωτούσαν τους νεαρούς οπαδούς της κίνησης REFUGEES που το είχαν φέρει, τι έγραφε.

Όταν μάθαιναν το περιεχόμενο συμφωνούσαν και "στόλιζαν" τον παρατηρητή.

Ακούστηκαν "για 20 ευρώ κάνει τον καραγκιόζη", "τουλάχιστον μάθαμε τι ψηφίζεις", "Ρε ο Μπογδάνος είναι παρατηρητής" και άλλα πολλά.

Το "Μπογδάνος" έπιασε και έγινε του συρμού και το "αγκάλιασε" το σύνολο των φιλάθλων.

Μετά του φώναζαν "κ. παρατηρητά κάποιος καπνίζει στην εξέδρα, πάρε το 1142".

Πάντως αν ο συγκεκριμένος οριστεί παρατηρητής σε εντός έδρας αγώνα του Αστέρα Εξαρχείων και επιχειρήσει να ανοίξει θέμα για τα πολιτικού περιεχομένου πανό στα γήπεδα, θα έχει μία ενδιαφέρουσα εμπειρία στη ζωή του.

Τα καλά νέα

Εν μέσω "μπογδανοκουβέντας" στις κερκίδες, μάθαμε ότι στο γειτονικό Ηράκλειο που η Χρυσή Αυγή είχε για χρόνια οργανωμένη παρουσία στην κερκίδα (και ήταν θέμα μόνιμης αντιπαράθεσης με την αντιφασιστική κερκίδα της Νέας Ιωνίας ειδικά στους μεταξύ τους αγώνες), γονείς αθλητών έβαλαν θέμα να απομακρυνθούν αυτά τα στοιχεία από την ομάδα και ήδη έχει αρχίσει και γίνεται εμφανές στους αγώνες της ομάδας. Συγχαρητήρια σε γονείς και διοίκηση της Α.Ε. Ηράκλειο.