Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

7 Νοεμβρίου 2013 - Έξι χρόνια μετά

To τηλεφώνημα μέσα στην άγρια νύχτα τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Νοεμβρίου 2013 έφερε το μάλλον αναμενόμενο εκείνη την περίοδο, νέο ότι μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Το διαδίκτυο της ελεύθερης ΕΡΤ ήταν προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτούσε η λειτουργία του φυσική παρουσία στο Ραδιομέγαρο.


O ρόλος του διαδικτύου ήταν σημαντικός στη διετία του "μαύρου", ασχέτως αν το υποτιμούσαν οι κάθε λογής (πολιτικο-τηλεοπτικές κυρίως) φράξιες και τότε και μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την έφεραν σε ένα σημείο που εδώ και καιρό (και πριν την εκλογική νίκη της ΝΔ, φυσικά και μετά) δύσκολα αντέχεται (κυρίως η τηλεόραση) από τους χιλιάδες εκτός ΕΡΤ που αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της.

Παράλληλα είχαν προβλεφθεί από ελάχιστους για να είναι ασφαλής η κίνησή τους και οι επιλογές τους και εναλλακτικές για κακοτοπιές, μέχρι και λειτουργία στο ενδεχόμενο που σημειωθούν διακοπές ρεύματος από τις περιοχές που "τρέχαμε" την ιστοσελίδα.

Και ναι χρειάστηκε, όταν πχ μία μέρα, γάτα που βρήκε απάγκιο σε εγκατάσταση της ΔΕΗ απανθρακώθηκε και έπεσε για ώρες το ρεύμα στην περιοχή που εξελίσσονταν η βάρδια για την ιστοσελίδα. Μάλιστα ήταν Σάββατο και τα τεχνικά συνεργεία λειτουργούσαν με πιο αραιές βάρδιες.

Πολύτιμος αρωγός στάθηκε τοπική εφημερίδα που έγκαιρα και πριν πέσει η μπαταρία του λάπτοπ, διέθεσε τις εγκαταστάσεις της.

Από τους αφανείς ήρωες που δεν ζήτησαν ποτέ δημοσιότητα και γαλόνια, παρά μόνο μία ΕΡΤ δίπλα στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους και όχι μακριά ή και ενάντιά τους.

Δεν τους ξεχνάμε, όσους τότε βοήθησαν και γι' άλλη μία φορά τους ευχαριστούμε.