Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ικαριώτες Πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο // προβολή&συζήτηση

Η Λέσχη Αναιρέσεις σας καλεί στην προβολή του Α’ μέρους του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες πρόσφυγες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου.

Μια παραγωγή χαμηλού κόστους της ΕΡΤ, η οποία μέχρι σήμερα αρνείται να προβάλλει το ίδιο της το ντοκιμαντέρ.

Η ΕΡΤ προβάλλει τον Αύγουστο μετά από διαδοχικές ακυρώσεις το Α’ μέρος του ντοκιμαντέρ, ενώ το Β’ μέρος κόβεται απροειδοποίητα ενώ ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί την 28η Οκτωβρίου.

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα για έναν δημιουργό να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο; Ποιους ενοχλούν τα ιστορικά γεγονότα που παρουσιάζονται σε αυτό;

Την περίοδο που ο πόλεμος ωθεί ολοένα και περισσότερους λαούς στο δρόμο της προσφυγιάς, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα μας στοιβάζονται σε camps και η ρητορική μίσους εναντίον τους ανθεί, μάλλον το ότι Έλληνες έχουν υπάρξει πρόσφυγες σε χώρες όπως η Συρία και ο Λίβανος ενοχλεί και πρέπει να αποσιωπηθεί.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5μμ για να επιτρέψει και τη συμμετοχή στην αντικατασταλτική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αργότερα στα Προπύλαια.

Το Σάββατο 30/11 στις 7μμ προβάλουμε το Α΄ μέρος και συζητάμε για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου, τις συνθήκες της λογοκρισίας, την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της αλληλεγγύης των λαών. Μαζί μας θα έχουμε τον δημιουργό Νάσο Μπράτσο, την Κική Μένου, εργαζόμενη σε ΜΚΟ και τον Γιώργο Μουρμούρη, δημοσιογράφο.

Σας περιμένουμε!