Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Απεργία στη WIND την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη


17/12/15 - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ WIND ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συνάδελφοι,
  Στην απεργία της 17ης Δεκεμβρίου απαιτείται η συμμετοχή όλων μας. Παλεύουμε υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ικανοποιητικούς όρους για παλιούς και νέους εργαζομένους και κατά των απολύσεων. Η μάχη αυτή δίνεται σε ένα περιβάλλον εναρμονισμένων εργατικών πολιτικών από την πλευρά των εργοδοτών και μίας κρατικής πολιτικής που οδηγεί σε ανεργία, φτωχοποίηση και κατάργηση δικαιωμάτων καλύπτοντας παράλληλα αυτές τις πολιτικές.
  
Τα νομικά όπλα μας λιγοστεύουν και αυτό που μας μένει τελικά είναι η δική μας αντίδραση, είναι η απεργία. Είναι στο χέρι μας αυτή η απεργία να μην είναι μία τουφεκιά στον αέρα αλλά να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη διοίκηση ώστε να πάρει σοβαρά την απαίτησή μας. Παράλογα είναι τα επιχειρήματα της διοίκησης που πχ αρνείται να υπογράψει  την ίδια σύμβαση γιατί ο ανταγωνισμός υπογράφει χαμηλότερες, όταν η διοίκηση της Wind έχει μειώσει το προσωπικό πλέον του 50% και συνεχίζει τις εργολαβίες, ενώ ακόμα και στην απαίτησή της για υπογραφή σύμβασης με μειώσεις δεν δίνει εγγυήσεις για την παύση εργολαβοποιήσεων και απολύσεων.
  Η διοίκηση επιδεικνύει δυισμό στην αντιμετώπισή της προς τους εργαζόμενους καθησυχάζοντας σε meetings τους συναδέλφους σχετικά με την ‘μεγαλειώδη’ πορεία της εταιρίας ενώ πίσω από κλειστές πόρτες απολύει εργαζομένους κυρίως με πολλά έτη υπηρεσίας. Διατηρεί τους μισθούς στους παλιούς εργαζομένους αλλά προσλαμβάνει με μισθούς κατά το δοκούν που φτάνουν ακόμα και τα 700 € μικτά. Κάνει φιλανθρωπικές φιέστες και δαπάνες σε εσωτερική διαφήμιση αλλά αρνείται να καταβάλλει το επίδομα γάμου σε εργαζομένους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. Και φυσικά ασκεί διώξεις σε κάθε αντίδραση…
 
  Οι εργαζόμενοι στη Wind, στον κλάδο και στο σύνολό τους έχουμε τη δύναμη να γυρίσουμε την κατάσταση προς όφελός μας. Πάντα έτσι γινόταν και με αυτόν τον τρόπο κατακτήθηκαν πολλά από όσα λαμβάνουμε αλλά και όσα χάνουμε σήμερα. Η απεργία υπήρξε όπλο των εργαζομένων και η δυναμικότητά της αποτέλεσε και τον βαθμό επιτυχίας του αγώνα τους ακόμα και σε καιρούς που η ένδεια και οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο σκληρές. 
 
  Την ημέρα της απεργίας μην αφήσετε να σας επιβάλουν την εργασία σε εργολάβο ή από το σπίτι. Αρνηθείτε να έρθετε νωρίτερα στη δουλειά για να μπείτε στη ζούλα πριν την έναρξη των απεργιακών συγκεντρώσεων. Ας βάλουμε μπροστά την αξιοπρέπειά μας και να δώσουμε βάση σε έναν αγώνα που αφορά εμάς, τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, κυρίως όσων μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. 
 
Κάθε δική μας υποχώρηση περνά αθροιστικά σε κάθε εργασιακό χώρο και ο πήχης μισθών και δικαιωμάτων πέφτει ακόμα περισσότερο. Η σιωπή μας ή η υποταγή μας λαμβάνεται όχι απλά ως υποχώρηση αλλά ως συναίνεση σε όλες αυτές τις πολιτικές εργοδοτών και κυβερνήσεων που υπονομεύουν τις ζωές μας. Την ημέρα της απεργίας… απεργήστε και ελάτε στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να φανεί η δυναμική μας όχι μόνο μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας αλλά με την φυσική μας παρουσία.
 
  Το επόμενο διάστημα θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση στα τμήματα της εταιρίας για την οργάνωση της απεργίας. Την κινητοποίησή μας υποστηρίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για τον αγώνα μας και την οποία αποτελούν Σωματεία, Συνελεύσεις Γειτονιών και άλλες συλλογικότητες.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/12

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Λ.ΑΘΗΝΩΝ 106 KAI Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε
  
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ