Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για συμπαράσταση στην αναπληρώτρια συνάδελφο Κική Γιαννάτου.


Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφασή του Υπουργείου Παιδείας να μην αναγνωριστεί ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας της αναπληρώτριας συναδέλφου Κικής Γιαννάτου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας.

Την ίδια ώρα που παραμένουν χιλιάδες κενά στα σχολεία, που έχουν μηδενιστεί οι μόνιμοι διορισμοί, που τα κενά καλύπτονται αποκλειστικά με αναπληρωτές κάθε τύπου, που η εργασία μας ελαστικοποιείται και τα εργασιακά μας δικαιώματα ολοένα συρρικνώνονται, έρχεται η απόφαση αυτή ουσιαστικά να απαγορεύσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των ελαστικά εργαζόμενων στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας, και μάλιστα σε επίπεδο ΔΣ της ΟΛΜΕ!


Προεξοφλείται έτσι η απόλυση για την επόμενη σχολική χρονιά προς τη συνάδελφο Κική Γιαννάτου, και κάθε άλλον ελαστικά απασχολούμενο που θα επιχειρήσει να εμπλακεί με τη διεκδίκηση και την προάσπιση των εργασιακών του δικαιωμάτων, μιας και απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας της κατά το τρέχον σχολικό έτος, άρα και την κατάταξή της στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις.

Αυτή η απόφαση έρχεται να σφραγίσει τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζει το υπουργείο τους μόνιμους σε σχέση με τους αναπληρωτές συναδέλφους στα συνδικαλιστικά και τα άλλα εργασιακά τους δικαιώματα (π.χ. αναρρωτικές άδειες). Η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας , του χειρότερα πληττόμενου κομματιού των εκπαιδευτικών, είναι υπόθεση όλων μας!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του πάγιου αιτήματος μας για εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του και να
αναγνωρίσει πλήρως την προϋπηρεσία της Κικής Γιαννάτου κατά το χρόνο συνδικαλιστικής της
άδειας.

Καλούμε, επίσης, τόσο το ΔΣ της ΟΛΜΕ όσο και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα να ανατρέψουμε στην πράξη την εν λόγω απόφαση με κινητοποιήσεις σε πείσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαλλαξίας.

 ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΤΟΜΕΑ.

 ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΑΣ.

 ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Εύδηλος 27/11/2015