Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Με απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στην Καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων. Αιχμή της απεργίας είναι η καταβολή των δεδουλευμένων πέντε μηνών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ): «Για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, για μια ακόμα φορά, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, αφού και η σημερινή «αριστερή» Κυβέρνηση ακολουθεί τις απαράδεκτες και ανάλγητες πρακτικές των προκατόχων της, αφήνοντάς τους επί πέντε (5) μήνες απλήρωτους.

Ενώ οι καθαρίστριες καθημερινά δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν καθαρά και ασφαλή τα σχολεία των παιδιών μας, η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 Ευρώ.
Οι εργαζόμενες, και ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο! και σήμερα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση εξαθλίωσης, καθώς οι περισσότερες εξ´ αυτών δεν μπορούν να καλύψουν καν τις στοιχειώδες ανάγκες βιοπορισμού τους, ενώ η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και για τους εργαζόμενους και για τα σχολεία».



Χαμηλές αμοιβές – πανελλαδική απεργία

Αναφερόμενη στο ύψος των απολαβών των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, η ΟΙΥΕ τονίζει πως: «Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και με μια χαμηλότατη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.
Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%..

Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, με κύρια αιτήματα: α) να μην μειωθεί η ήδη ελάχιστη αμοιβή τους, β) να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, γ) να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δ) να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να σταθούν πλάι στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε: Καθαρά & ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας. Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι».


...αναδημοσίευση από ert.gr...