Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

H απεργία της 2 Δεκέμβρη στα ΜΜΕ



Με επιτυχία ως προς τη συμμετοχή, αλλά με ισχνή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, μία ημέρα πριν τη γενική απεργία όλων των υπολοίπων κλάδων.

Οι πλειοψηφίες των περισσότερων σωματείων των ΜΜΕ που άλλωστε είναι προσκείμενες στα κόμματα που στήριξαν και ψήφισαν και τα τρία μνημόνια, σπέρνουν φρούδες συντεχνιακές ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει «εξαίρεση» της επίθεσης στο ασφαλιστικό του κλάδου, από την ευρύτερη επίθεση που οι δανειστές μέσω του μνημονίου 3 προωθούν.

Ακόμα και αν αυτό συμβεί πρόσκαιρα θα πρόκειται για κίνηση απομόνωσης από την υπόλοιπη κοινωνία και διευκόλυνση για να περάσει η επίθεση αργότερα. Χωρίς ανατροπή του Μνημονίου 3, ασφαλιστικό (και εργασιακές σχέσεις) που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς δεν πρόκειται να υπάρξει.

Σε αυτό το πνεύμα, αλλά και με ευρύτερους θεματικούς προσανατολισμούς, μετά τη λήξη της ισχνής συγκέντρωσης - πορείας, ακολούθησε στην ΕΣΗΕΑ σύσκεψη εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων που βρίσκονται στη λογική της σύνδεσης με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και της ανατροπής όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών επιλογών, όποιος και αν τις εκφράζει. Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα και σχετικό κείμενο.

 Υ.Γ. να τα λέμε όλα και να τιμούμε όσους στέκονται όρθιοι. Την ίδια ώρα που ο Ζούγκλας έσπαγε την απεργία για πολλοστή φορά, οι συνάδελφοι σε πολλά άλλα ιντερνετικά ΜΜΕ (και όχι μόνο στην Αθήνα) έδιναν γι’ άλλη μια φορά, τον καλύτερό τους εαυτό, όπως οι συνάδελφοι του www.patragoal.gr δείχνοντας πως εργαζόμενος δημοσιογράφος και αξιοπρέπεια είναι έννοιες που μπορούν και πρέπει να συμβαδίζουν. Οι θλιβερές εξαιρέσεις είναι αξιοποιήσιμες γιατί λειτουργούν σαν μέτρο σύγκρισης.

Νάσος Μπράτσος – μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ με το ψηφοδέλτιο «Μέτωπο για την Ανατροπή»