Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σκληρά μαρκαρίσματα στο Ηράκλειο, εκτός του αγωνιστικού χώρου



Α.Ε.Ηρακλείου-ΟΦΗ:0-0, 4/10/2015,από το αρχείο μας

Το blog δεν έχει καμία σχέση ούτε με το Δήμο Ηρακλείου, ούτε με την Α.Ε., εργαστήκαμε όμως στο παρελθόν 16-17 χρόνια στο δημοτικό ραδιόφωνο "επικοινωνία 94FM", έχουμε δει και μπαλίτσα στο γήπεδο, ασχολούμαστε και με αθλητικοκοινωνικά θέματα (δείτε ΕΔΩ το πιο πρόσφατο) και είπαμε να παρουσιάσουμε το θέμα. Πάντως όσες ομάδες αγωνίστηκαν φιλοξενούμενες φέτος στο Ηράκλειο, έχουν να το λένε ότι οι διαστάσεις του γηπέδου δεν είναι για την κατηγορία αλλά για αγώνες παιδικού πρωταθλήματος και παλαιμάχων. Ξεκινάμε με την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, υπό τον τίτλο "Απάντηση σε ανακοίνωση της ΑΕ Ηρακλείου σχετικά με τη χρήση του δημοτικού γηπέδου":



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ»

Αναφορικά με την παραίτηση των Μελών του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Ηρακλείου και προς απάντηση των έωλων κατηγοριών που εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση – από την «κωμική διαιτησία» που απειλεί μάλιστα δημοσιογράφους και ποδοσφαιριστές (!)- μέχρι τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου, η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να πει τα πράγματα με το όνομά τους για να ξέρουν οι δημότες Ηρακλείου ποιοι είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται το φίλαθλο κοινό και ποιοι με έργα και πράξεις προασπίζουν τον αθλητισμό στην πόλη μας.
Είναι απαρέγκλιτη απόφαση της παρούσας δημοτικής αρχής να κινείται πάντα στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών που νοικοκυρεύουν και διασφαλίζουν το συμφέρον των δημοτών προς πάσα κατεύθυνση.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την οριστική αδειοδότηση του Ανοικτού Γηπέδου Ποδοσφαίρου επί της Πρασίνου Λόφου, αφού πρώτα εξασφαλίσαμε μόλις φέτος την προσωρινή άδεια λειτουργίας του, δηλαδή 15 ολόκληρα χρόνια μετά την κατασκευή του! Να σημειωθεί δε ότι για να παρθεί και αυτή η προσωρινή έγκριση απαιτήθηκαν εργασίες αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι για πρώτη φορά να απαιτηθεί φέτος από την Αθλητική Ένωση Ηρακλείου να αποδώσει τα μισθώματα του κυλικείου που βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γηπέδου και που από το 2008(!) εκμεταλλεύεται εμπορικά.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι για πρώτη φορά προχωράμε στην διακήρυξη τον όρων δημοπρασίας για τη διαφημιστική εκμετάλλευση των χώρων του Γηπέδου.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να έχει αναλάβει ο Δήμος εξολοκλήρου τα έξοδα συντήρησης, φύλαξης, λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και πετρελαίου του Γηπέδου που ανέρχονται ετησίως σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι για πρώτη φορά φέτος ψηφίστηκε Κανονισμός Λειτουργίας για το Γήπεδο και υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό με τους όρους παραχώρησης των εγκαταστάσεων από τον Δήμο προς τους αθλητικούς συλλόγους που τις χρησιμοποιούν.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να απαιτήσει φέτος ο Δήμος το αυτονόητο, δηλαδή οι αθλητικές ενώσεις που χρησιμοποιούν το Γήπεδο να το αποδίδουν καθαρό μετά από κάθε χρήση που κάνουν, όπως ορίζεται ρητά στην παρ.9 του άρθρου 7 του Κανονισμού Λειτουργίας, προκειμένου ο χώρος να είναι καθαρός για τους μικρούς αθλητές. Απαίτηση που πράττει άλλωστε και προς τιμήν του ο Αθλητικός Σύλλογος Ερμής Ειρήνη που επίσης κάνει χρήση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου.
Μετά τα παραπάνω, γίνεται προφανές σε όλους ότι πίσω από την παραίτηση του Δ.Σ της Ένωσης βρίσκονται λόγοι και αιτίες που δεν αφορούν ούτε την δημοτική αρχή, ούτε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό στην πόλη μας.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το δρόμο της νομιμότητας , της διαφύλαξης των συμφερόντων του Ηρακλειώτικου λαού και της έμπρακτης στήριξης των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.
Και ευχόμαστε η Ένωση να βρει ξανά το δρόμο της με ελπίδα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της.
 
Ηράκλειο-Ελπιδοφόρος, 18/1/2009
Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Α.Ε. Ηρακλείου, για να έχετε μία πιό ολοκληρωμένη εικόνα.