Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο καπετάν Άδωνις μας καθησυχάζει....

Χρόοονια θαλασσόλυκος ο καπετάν Άδωνις, αποφάνθηκε στη Βουλή, ότι το 40χρονο πλοίο "Ιεράπετρα", που γέρνει από τη μια πλευρά, είναι αξιόπλοο γιατί έχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Να θυμίσουμε ότι τα είχε και τα Σαμίνα, όπως και ότι υπήρχε όριο ηλικίας για την απόσυρση των πλοίων, το οποίο με πιέσεις των εφοπλιστών έχει αποσυρθεί.
...φωτο (πετυχημένη) και ενημερωτικό σχόλιο από τη Βουλή, από το www.ikariamag.gr...
Σε ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ κ.Γ.Μαρίνου για τη δρομολόγηση του Ιεράπετρα στα νησιά μας όπου αναφερόταν η κακή κατάσταση του πλοίου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι την αξιοπλοΐα ενός καραβιού την κρίνει η επιθεώρηση πλοίων και ότι όσοι μετά από τον έλεγχο που έγινε στο καράβι, εξακολουθούν να θέτουν θέμα ασφάλειας, διαπράττουν το αδίκημα της συκοφαντίας έναντι μιας εταιρείας, σπέρνουν τον πανικό στον κόσμο και βλάπτουν την τοπική οικονομία γιατί κανένας τουρίστας δε θα ταξιδεύει με αυτό. Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε συγκεκριμένες καταγγελίες για να τις προωθήσει στην επιθεώρηση. Έπειτα, επισήμανε ότι το Υπουργείο δεν έχει πλοία αλλά απλώς ελέγχει αν η δρομολόγηση είναι νόμιμη. Το πλοίο όπως διαπιστώθηκε και στη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, καλύπτει τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, άρα, όπως σημείωσε ο κ.Υφυπουργός δεν έχει το Υπουργείο το νομικό έρεισμα, ακόμα και αν ήθελε, να σταματήσει τη δρομολόγηση του.
Επίσης τόνισε ότι το πλοίο το αντικατέστησε η εταιρεία γιατί «έμπαινε μέσα» (άρα δεν αποσύρεται απλώς για συντήρηση;) Ο Βουλευτής Μαρίνος σημείωσε πως η ερώτηση ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία όπως η ηλικία (37) του καραβιού και η κλίση του λόγω μετασκευής και πως τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊάς δεν έλειπαν από προηγούμενα ναυάγια.
Στη δευτερολογία του ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι για να «έχουν οι κάτοικοι το πλοίο που τους αρέσει», ο ίδιος προκήρυξε διαγωνισμό για τις 21 Δεκεμβρίου όπου όποια εταιρεία θέλει θα φέρει άλλο καράβι. Μάλιστα, κάλεσε το ΚΚΕ να δείξει στην πράξη πόσο αγαπάει τους νησιώτες και να συστήσει εταιρεία λαϊκής βάσης για να πάρει τη γραμμή κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα την προτιμήσει έναντι των εφοπλιστών. Επεσήμανε δε, πως αν δε βρεθεί άλλο πλοίο και πως αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, υπάρχει η πιθανότητα η εταιρεία να αποσυρθεί και να μείνουμε χωρίς κανένα πλοίο.
Τέλος, επανέλαβε πως η επιθεώρηση πλοίων το έκρινε αξιόπλοο και πως όλα τα άλλα δεν είναι σοβαρά!