Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Aνακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Ύστερα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με σωματεία και εργαζόμενους του νησιού μας, αποφασίστηκε η ανάδειξη του ζητήματος της εφεδρείας και η ενημέρωση των συμπατριωτών μας για τις συνέπειές της. Προσανατολιζόμαστε στη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων σε Ράχες-Ευδηλο-Αγιο Κήρυκο με θέμα τις απολύσεις και την εφεδρεία, σε μια προσπάθεια χτισίματος συνολικής-ενωτικής-αγωνιστικής απάντησης στους μνημονιακούς χειμώνες που ζούμε. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Η ντόπια τρόικα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο επεβλήθη από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα οικονομικά κέντρα εξουσίας για να συνεχίσει ότι άφησε στη μέση η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κυριαρχία της ελαστικής εργασίας και όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων έχουν ως στόχο τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, καθώς και τη δημιουργία μιας δεξαμενής απελπισμένων, ανέργων και ημιαπασχολούμενων, έρμαιων στις ορέξεις των εργοδοτών. Το κεφάλαιο ζητά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας για να γιατρέψει τις πληγές της κρίσης του.
Η αρχή έγινε στο νησί μας με την απόλυση μέσω εφεδρείας 6 δημοτικών υπαλλήλων. Αυτό θα οδηγήσει ΑΜΕΣΑ:
Στην διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς με την απόλυση καταργούνται και οι θέσεις που οι εργαζόμενοι κατείχαν.
Στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του δημοτικού παιδικού σταθμού. Η μαγείρισσα απολύεται ενώ άλλη μία εργαζόμενη φεύγει σε λίγους μήνες με τη λήξη της σύμβασής της, αφήνοντας τον σταθμό με δύο εργαζόμενες. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την μετατροπή του παιδικού σταθμού σε παιδοφυλακτήριο (κοινώς πάρκινγκ των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ), την ιδιωτικοποίηση των μαγειρείων με αμφιβόλου ποιότητας γεύματα και την περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των ήδη αφαιμαγμένων γονιών που θα χρεωθούν και τη σίτιση των παιδιών τους. Τη διάλυση της καθαριότητας στα σχολεία. Η απόλυση 4 καθαριστριών των σχολείων μας θα φέρει ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας που λειτουργούν με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Από την άλλη, οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να πληρώσουν από την τσέπη τους σε πρώτη φάση την καθαριότητα των σχολείων.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. Ακολουθεί η επέκταση της εφεδρείας και στο στενό δημόσιο τομέα (σχολεία, νοσοκομεία, κλπ), ενώ όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο ΟΑΕΔ του Αγ. Κηρύκου βαίνει προς κλείσιμο! Δηλαδή, ένας άνεργος θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ της Σάμου για να εξυπηρετηθεί, ταξιδεύοντας με τα δικά του (ανύπαρκτα) λεφτά και χρησιμοποιώντας τα «υπερσύγχρονα» πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών μας…
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!
Με όπλα μας την ενότητα στη δράση και την αλληλεγγύη να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του, να μην περάσει καμία απόλυση. Οι απολυμένοι είναι κάποιοι από εμάς και οι επόμενοι θα είναι πάλι κάποιοι από εμάς. Ο Δήμος Ικαρίας, κάτω από την πίεση της αγανάκτησης του κόσμου σύρθηκε σε μία απόφαση να μην δώσει λίστες εφεδρείας και πράξεις απόλυσης για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Αυτό όμως δεν φτάνει, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το βάρος της μάχης ενάντια στην εφεδρεία πέφτει στους ώμους των εργαζόμενων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η οποία πλήττεται ΑΜΕΣΑ. Στη μάχη αυτή δεν χωρούν περιχαρακώσεις, συντεχνιακές λογικές, μικροκομματικές σκοπιμότητες και σεχταρισμοί.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ