Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η κατάληψη στο Ιεράπετρα

Στο λιμάνι πήγα από νωρίς και δυστυχώς δεν κάθησα μέχρι το τέλος γιατί ήταν και η απεργιακή συνέλευση στην ΕΡΤ. Νωρίς λοιπόν το ακατανόμαστο πλοίο ζορίστηκε να δέσει, γιατί έμπλεξε ο κάβος στην άγκυρα (φωτο) και παλεύανε δέκα νοματαίοι να τον ξεμπλέξουν.
Με τα πολλά κατάφερε κι έδεσε, ενώ και δεμένο έγερνε. Αν ζορίζεται να δέσει μέσα στον Πειραιά, για το ικάριο ούτε λόγος. Προσωπική μου άποψη, ακόμα και στη λίμνη στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας να το βάλουν, με λίγο αεράκι κι εκεί θα ζοριστεί. Ακολούθως είδαμε μεγάλο αριθμό στρατιωτών να φτάνει για να ταξιδέψει. Αφελές ερώτημα: γιατί σήμερα και όχι προχτές?
Καχύποπτος, σκέφτομαι ότι γίνεται επίτηδες για να μας φέρουν αντιμέτωπους με νέα παιδιά και να γίνουμε οι "κακοί" που τα ταλαιπωρούν ώρες στο λιμάνι. Είναι άλλωστε μέσα στο προφίλ της κυβέρνησης η προβοκάτσια. Tο μπλόκο κράτησε από τις 3.30μμ έως τις 9.30μμ, ενώ το πλοίο θα τύχει ανάλογης "υποδοχής" και στα λιμάνια των νησιών. Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στις ιστοσελίδες:
http://www.ikariaki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1119:2011-12-16-20-07-08&catid=1:latest-news&Itemid=50 και http://www.ikariamag.gr
Οι φωτο (επιμένω γέρνει, προσέξτε το) είναι ανάμικτες και δικές μου και από την www.ikariaki.gr, όπου θα βρείτε και βίντεο