Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα για τους ανέργους

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr νέο e-mail: eter@eter.gr
Αθήνα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011
Ανακοίνωση –Δελτίο Τύπου
Τεχνικοί, Δημοσιογράφοι και διοικητικοί Υπάλληλοι που εργαζόμαστε στα ΜΜΕ, αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12.00 το μεσημέρι διαδηλώνουμε έξω από το υπουργείο εργασίας (Σταδίου 29).
Απαιτούμε από τον υπουργό εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης:
Να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων και να θεσμοθετηθούν ουσιαστικές ρυθμίσεις υπέρ των ανέργων, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται δραματικά.
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν και, σε σύμπνοια με τους κυβερνώντες, σπρώχνουν τα ταμεία στη διάλυση.
Να σταματήσει η οικονομική ομηρία των συναδέλφων μας του δημοτικού ραδιοσταθμού ΞΕΝΙΟΣ που επί 15 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Να μπει τέλος στην αδήλωτη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία των μισθωτών φοιτητών, που, με το πρόσχημα της μαθητείας, δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.
Οι εκδότες και οι καναλάρχες, έχοντας στήριγμα όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στα MME. Οι εργοδότες συντονισμένα, με σχέδιο και εναρμονισμένη πολιτική καρτέλ προσπαθούν να περάσουν ατομικές συμβάσεις για μείωση αποδοχών της τάξης του 20%, ενώ ταυτόχρονα σαμποτάρουν συστηματικά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
Εκμεταλλεύονται προφανώς την πιο φιλεργοδοτική στάση που έχουμε δει τα τελευταία 100 χρόνια από κυβέρνηση (διάλυση ΟΜΕΔ και ΣΕΠΕ και ψήφιση σωρείας αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων) και επελαύνουν εναντίον των εργαζομένων με απολύσεις, παράνομες μειώσεις μισθών και παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του βραχνά που δημιουργούν σε μεγάλο μέρος εργαζομένων με τις καθυστερήσεις πληρωμών.
Απαιτούμε:
• Τη χρονική επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας,
• Τη θεσμοθέτηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή οι εργοδότες τους έχουν κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών και σε αυτούς που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όπως ακριβώς και από τον ΟΑΕΔ,
• Το πάγωμα των δανείων των ανέργων ή απλήρωτων συναδέλφων προς τις τράπεζες,
• Την κατάργηση κάθε χαρατσιού και κεφαλικού φόρου
Όλοι δίνουμε δυναμικό παρών στη διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29, Αθήνα) αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα