Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η δίκη για την απεργία στην ΕΡΤ

αναδημοσίευση από το:
http://financialcrimesnews.blogspot.com
Ενδεικτική της πρωτίστως πολιτικής κατρακύλας ήταν η σημερινή δικαστική διαμάχη, όπου η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να χτυπήσει την απεργία της ΠΟΕΣΥ.Παρουσιάζουμε τη βασική ενημέρωση όπως την κατέγραψε το enet.gr και προσθέτουμε και μερικά επιπλέον στοιχεία.
Αύριο αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μετά τη σημερινή συζήτηση του αιτήματος της διοίκησης της ΕΡΤ να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.
Υπέρ των εργαζομένων έκαναν παρέμβαση η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ενωση Προσωρικού Τύπου Ημερήσιων Εφημερίδων , η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η ΓΕΣΕΒΕ και η ΑΔΕΔΥ. Αν και οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτημα αναβολής της συζήτησης, προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία της ΠΟΕΣΥ, με την οποία εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ απο το μέτρο της εφεδρείας, το δικαστήριο το απέρριψε.
Κατά τη διαδικασία κατέθεσε ο διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ευαγγ. Λουρίδας. Ματαξύ άλλων, ανέφερε ότι "πριν προκηρυχθεί η απεργία δεν κληθηκε η διοίκηση σε δημόσιο διάλογο απο την ΠΟΕΣΥ, ενώ τα αιτήματα δεν εξαρτώνται απο την ΕΡΤ".
Υπέρ των εργαζομένων κατέθεσε η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη. Όπως είπε, "οι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη φύση του επαγγελματός τους, θα χάσουν τα πάντα και πάνω από όλα την ιδιότητά τους. Η ΕΡΤ δεν έχασε χρήματα και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι της κατάφεραν να την κάνουν κερδοφόρα".
Ο πρώην προεδρος της ΠΟΕΣΥ και Βουλευτής του ΣΥΝ Βας. Μουλόπουλος υποστήριξε πώς πρόκειται για "πολιτική δίκη", αφού "κρατικοί υπάλληλοι δημοσιογράφοι, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να τους μετατρέψει, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο".
Πηγή enet.gr
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Nα προσθέσουμε ότι ψευδέστατα ο κ. Λουριδάς ισχυρίστηκε ότι δεν διατίθεται προσωπικό ασφαλείας, όταν η αλήθεια είναι εντελώς ανάποδη, αφού τις τελευταίες ημέρες εφαρμόζεται κατεύθυνση περιορισμού του αριθμού του προσωπικού ασφαλείας (από εδώ η ΕΡΤ ξέρει να κάνει οικονομία, στις εξωτερικές παραγωγές έχει ένα πρόβλημα), ενώ απέφευγε να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των δικηγόρων των σωματείων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΚΑ) προκαλώντας άλλοτε την οργή των εργαζομένων που παρακολουθούσαν τη δίκη και άλλοτε τα γέλια, με προτροπές προς τους δικηγόρους, του τύπου "ξεφτιλίστε τον κι άλλο".
Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν γνωστά τα αιτήματα της απεργίας, αν και είχε παραστεί σε συνέλευση εργαζομένων με σκοπό να εξηγήσει τις κατευθύνσεις που δέχονται οι διοικητικές υπηρεσίς της ΕΡΤ για την υλοποίηση επιλογών, επί των αιτημάτων που είχε η σειρά κινητοποιήσεων.
Μάλιστα η δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ τον χαρακτήρισε "μάρτυρα παντός καιρού", που επί όλων των κυβερνήσεων επιβιώνει, πραγματοποιώντας αντίστοιχες εμφανίσεις στα δικαστήρια. Μάθαμε επίσης ότι την ημερήσια διάταξη του ΔΣ που αποφάσισε να πάει την απεργία στα δικαστήρια, δεν την υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ (που δεν υπάρχει γιατί έχει παραιτηθεί), αλλά η...γραμματέας, δηλαδή μια απλή διοικητική υπάλληλος. Καταλυτική η παρέμβαση της Λ. Κανέλλη, που συμμετέχοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έκανε γνωστό, ότι η θέση του προέδρου της ΕΡΤ δεν καλύπτεται με αντικατάσταση από προεδρεύοντα στο ΔΣ, όπως ισχύει σήμερα.